Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
12.17

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Igre Microsoft

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 12.17

6 mesecev, 1 teden

Vrata odpira sejem zabavne elektronike E3

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Los Angelesu je vse pripravljeno za še en Electronic Entertainment Expo, največje svetovno zbirališče veljakov igričarske industrije. Letos bodo oči uprte predvsem v Microsoft in Sony.

Že včeraj je Activision ponudil vpogled v zagotovljeni blockbuster Call of Duty: Ghosts, danes po lokalnem kalifornijskem času pa bodo glavni oder zavzeli največji. Prvi dnevni termin je, opletajoč z zeleno zastavo in igrami za prihajajočo konzolo Xbox One, rezerviral Microsoft, ki bo razodel tudi načrte o usodi, ki čaka usihajoči Xbox 360, zadnjega pa Sony, ki naj bi na E3-ju dokončno pokazal obliko četrtega Playstationa in komentiral relativno slab sprejem ročne igralnice Vita.

Vmesna termina prvega dne sta si razdelila založnika Electronic Arts in Ubisoft. Prvi se bo najbrž osredotočil na športno poletje in jesen (Madden, FIFA, UFC) in nadaljevanja drugih velikih franšiz – zagotovo bomo videli Battlefield 4, NFS Rivals in (upajmo) tretji Dragon Age, morda dobimo tudi kakšen vpogled v prihajajoči "restart" serije Command&Conquer. Ubisoft trenutno lošči dve od najbolj pričakovanih iger sploh, Watch Dogs in Assassin's Creed IV: Ghosts, pričakujemo pa tudi novega Raymana, Splinter Cell, Rainbow Six in seveda South Park: The Stick of Truth.

Ker je wii u praktično še noviteta, se bodo predstavniki Nintenda distancirali od bombastičnih konferenčnih predstavitev in se osredotočili na manjše dogodke za zaprtimi vrati, kjer bo govora predvsem o igrah. Šušlja se o cross-platform nadaljevanju serije Super Smash Bros., ki bo na voljo za wii u in 3DS, Nintendo pa naj bi igralcem ponudil tudi obilico demonstracijskih različic še neizdanih iger za u.

Drugi? Epic bo skoraj zagotovo pokazal četrto generacijo grafičnega pogona Unreal Engine, priljubljeni proizvajalec igričarske periferije Mad Catz bo napovedal vstop na trg konzol, komaj čakamo na dodatne minute vpogleda v fenomenalni Watch Dogs, že tradicionalno pa bo E3 izpustil Rockstar. Kje in kdaj, če sploh, se bo letos pojavil Gabe Newell?

Ne spreglejte