Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 2. 2015,
10.29

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samsung selfie Samsung Galaxy A80 advertorial

Četrtek, 19. 2. 2015, 10.29

2 meseca, 2 tedna

Veste, kdaj je nastal prvi selfie?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selfie je pojav, ki je okužil mlado in staro. Ni dovolj, da posnameš vse, kar se ti zdi lepo, zanimivo, zabavno, nepozabno, pred to moraš postaviti sebe, da ne bi bilo dvoma, da si bil res tam.

Seveda so razlogi za avtoportrete različni. Če so sprva veljali le za spontane in neformalne posnetke, najpogosteje povezane s hobiji, izleti, skratka prostim časom, so se pozneje zaradi priljubljenosti razvili skorajda v kult. Postali so tudi formalni kot dokazno gradivo … Pojavilo se je nemalo tekmovanj, kjer izbirajo najbolj zanimiv ali zabaven sebek s počitnic, vse je zašlo že v umetniške vode in pravi profesionalizem, kjer se pomerijo celo profesionalni ali amaterski fotografi. Najbolj priročni in verjetno tudi najbolj razširjeni so sebki, posneti s pametnim telefonom. Besedo se najpogosteje povezuje v povezavi z družbenimi omrežji.

Kako s stilom posneti sebek, ki bo pritegnil pozornost?

Vsekakor s pametnim telefonom, ki vzbudi pozornost in zanimanje. Pri Samsungu so izdelali novo serijo Galaxy A (3 in 5), , ki se ponaša z izjemnim dizajnom. Ohišje mobilnika je kovinsko, kar pomeni, da ne bo hude škode, če vam zdrsne iz rok, medtem ko boste nizali sebke. To je tudi prvi model s takšnim ohišjem. Njegova debelina je le 6,9 milimetra – ustrezen je za vsak žep v moški jakni ali v ženski torbici. Ko so ga snovalci razvijali, so imeli v mislih še posebej uporabnika, ki se rad zabava, te utrinke dokumentira in jih deli s prijatelji. Zato ima ta telefon zmogljivo kamero ločljivosti pet megapik, ki pa pride do izraza šele skupaj s funkcijami, ki podpirajo ustvarjanje nepozabnih sebkov ali zgolj fotografij: Wide Selfie, Palm Selfie in animirani GIF bodo omogočili ostre fotografije. Zaradi zaslona Super AMOLED in tehnologije Adaptive Display pa bo na fotografijah globlji kontrast, večji zorni koti in bolj žive barve. Celo zunaj, ko bo močno sonce, se boste lahko fotografirali. Končno bodo tudi dame zadovoljne s svojim videzom in bodo še raje delile avtoportrete na družbenih omrežjih!

Najslavnejši domači in tuji sebki

Se spomnite lanske podelitve oskarjev, ko je voditeljica Ellen de Generis v družbi z Jaredom Letom, Jennifer Lawrence, Julio Roberts, Lupito Nyong'o in njenim bratom, Meryl Streep, Petrom Channingom Tatumom, Kevinom Spaceyjem, Bradom Pittom, Angelino Jolie in Bradleyjem Cooperjem poslala v svet sebek, ki je podrl dotedanji rekord? Fotografija je kmalu po objavi na Twitterju začela podirati rekorde, saj je v manj kot eni uri podrla dotedanji rekord, ki si ga je lastil Barack Obama. Ameriški predsednik je ob drugi zmagi na volitvah za predsednika ZDA objavil fotografijo z ženo (ni sebek), ki jo je objavil na Twitterju, skoraj 800.000 ljudi jo je nato delilo skoraj takoj po objavi, zdaj je ta številka presegla že dva milijona uporabnikov, vendar so oskarji naredili svoje ...

Princ Andrew morda res nikoli ne bo kralj, je pa zato vsaj v eni stvari prehitel svoje družinske člane. V palači St. James je namreč med poslovnim dogodkom posnel sebek, na katerem je v ozadju 350 udeležencev dogodka. In kot smo od novega papeža Frančiška že vajeni, vedno preseneti – tudi s sebkom!

Vedno znova pa nas "opremljajo" s sebki tuji in domači slavni, ki v svet pošiljajo utrinke s počitnic, fotografije otrok, ljubljenčkov:

Dve zvezdi v Samsungovi galaksiji – Samsung Galaxy A3 in A5

Glavni utrinki, zakaj hočem imeti ta kulski mobilnik:

Ne spreglejte