Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2008,
22.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 3. 4. 2008, 22.46

8 let

MySpace Music prihajajoči konkurent iTunes?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največja spletna socialna mreža na svetu MySpace bo s tremi večjimi glasbenimi založbami ponudila storitev MySpace Music, ki naj bi bila neposredni konkurent Applovi iTunes.

Pri storitvi in obenem v novem podjetju MySpace Music bodo poleg spletne strani MySpace, ki je v lasti Murdochovega podjetja News Corp, sodelovale še tri večje glasbene založbe od štirih: Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment in Warner Music Group. Sodelovanja oz. nesodelovanja z glasbeno založbo EMI pri MySpace niso želeli komentirati. MySpace Music bo nudil brezplačen tekoči prenos glasbe in video posnetkov, v katerih bodo tudi oglaševali, plačljive prenose mp3 datotek, mobilne melodije, prodajo kart in ostalo blago v povezavi z glasbeniki.

Nič določnega o datumu odprtja Izvršni direktor pri MySpace Chris De Wolfe je po poročanju Reutersa datum lansiranja nove storitve izrazil nadvse nedoločno. Dejal je, da bo lansiranje »tekoče«, komercialno naravnane lastnosti spletne strani pa bodo v naslednjih mesecih dodajali postopoma. Trenutno so še med dogovarjanji z večjimi podjetji v glasbeni industriji, ki bi svoje storitve ponudila na MySpace. »Dogovarjamo se z vsemi večjimi prodajalci kart,« je De Wolfe dejal za Reuters.

Popolna glasbena ponudba

Nova storitev bo z mnogimi komercialnimi storitvami združila obstoječe MySpace strani petih milijonov glasbenih umetnikov. Dosegli naj bi popolno ponudbo na področju glasbe, katere potrošnik naj bi bila množica navdušencev nad glasbo, katerih naj bi bilo na MySpacu po nekaterih ocenah že 30 milijonov.

Nujno potreben konkurent iTunes MySpace Music je potencialen konkurent Applovi glasbeni prodajalni iTunes, ki zavzema več kot 70 odstotni tržni delež na področju spletne prodaje digitalne glasbe, obenem pa je za Wal-Martom drugi največji prodajalec glasbe. Glasbena industrija je zadnje čase zelo zaskrbljena zaradi Applove dominantnosti na trgu glasbe v digitalnem formatu. Drugi veliki igralec na tem področju je tako več kot dobrodošel in nujno potreben.

Ne spreglejte