Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Torek,
25. 4. 2017,
9.58

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Policija napad

Torek, 25. 4. 2017, 9.58

6 let, 11 mesecev

Znane podrobnosti napada na policista v Tržiču

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Policija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Za moška, ki sta osumljena, da sta prejšnji ponedeljek med rutinskim pregledom napadla tržiška policista, zaradi česar je eden od policistov izstrelil opozorilni strel, je preiskovalna sodnica odredila hišni pripor.

Incident se je zgodil, ko se je moški policistoma uprl med rutinskim ugotavljanjem njegove identitete in razgovoru z njima. Njegova dejanja so hitro postala zelo intenzivna, med drugim je celo odrival in večkrat udaril enega od policistov.

Policista sta njegovo ravnanje najprej skušala ustaviti z opozorili in drugimi milimi pooblastili, ker to ni učinkovalo, pa sta uporabila plinski razpršilec. Kljub temu je osumljencu uspelo enega od policistov lažje poškodovati, nato pa je pobegnil s kraja dogodka.

Po pobegu osumljenca sta policista poklicala zdravniško pomoč. Medtem ko je zdravnica v reševalnem vozilu zaradi uporabe plinskega razpršilca oskrbovala enega policista, je drugi poškodovani policist sedel v službenem vozilu.

Policist se je najprej branil s telesno silo, nato z orožjem

Medtem se je osumljenec s pomočnikom vrnil na kraj dogodka, kjer sta skupaj silovito napadla policista v službenem vozilu. Nasilje sta stopnjevala, na silo sta ga vlekla iz vozila, da bi z njim fizično obračunala. Grozila sta mu tudi, da ga bosta ubila.

Policist se je skušal braniti s telesno silo, ko je videl, da je ogroženo njegovo življenje in da mu nihče ne more pomagati, pa je izstrelil opozorilni strel. Šele to je ustavilo napadalca, ki sta s kraja pobegnila, so sporočili s policije.

Po do zdaj zbranih podatkih sta osumljenca policista napadla iz maščevanja zaradi uporabe plinskega razpršilca. Pri tem sta trdila, da sta policista poškodovala tudi otroka, ki je bil takrat poleg. Komisija policije je ugotovila, da je šlo za lažno trditev in da otrok ni bil udeležen v nobeno aktivnost.

Osumljenca so po dogodku prijeli v neposredni bližini napada, oba so pridržali, preiskovalna sodnica pa je zanju odredila hišni pripor. Napadalca nista bila poškodovana, eden od policistov pa je dobil več ran po glavi, obrazu in drugih delih telesa.

Ne spreglejte