Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
11.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 11.49

8 let, 5 mesecev

Video in foto: Policisti prijeli moškega, ki je grozil z ognjem na Linhartovi v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Moški je v bloku na Linhartovi cesti v Ljubljani polil stanovanje z vnetljivo tekočino, ob tem pa grozil, da bo prižgal ogenj. Policisti so evakuirali stanovalce treh stanovanjskih blokov.

Po zadnjih podatkih so se stanovalci, ki so jih evakuirali zaradi nevarnosti eksplozije, že lahko vrnili na domove.

Na kraj je prišel tudi policijski pogajalec Policisti so bili o dogodku obveščeni danes okoli 9.30. Kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je moški stanovanje polil z bencinom, prav tako je odprl plin. Ob tem je grozil, da bo prižgal ogenj.

Policisti so kraj zavarovali in tudi evakuirali stanovalce treh stanovanjskih blokov. Na kraj je prišel tudi policijski pogajalec, a se moški ni želel sam predati.

Po prijetju so moškega prevzeli zdravstveni delavci Ker je obstajala nevarnost eksplozije, so posredovali policisti specialne enote Generalne policijske uprave, ki so moškega prijeli. Po prijetju so ga prevzeli zdravstveni delavci, so naknadno sporočili s PU Ljubljana.

Po doslej zbranih obvestilih je znano, da se je 68-letni moški, sicer najemnik stanovanja, sprl s predstavniki lastnika zaradi obnove stanovanja. Pri tem je po stanovanju polil bencin ter predstavnike lastnika napodil iz stanovanja. Svoje grožnje je podkrepil še s tem, da je odprl jeklenko plina.

Kot so še v sporočilu zapisali na ljubljanski policijski upravi, ima dogodek znake kaznivega dejanja.

Ne spreglejte