SiolNET. Novice Črna kronika
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenec, ki je v Švici ubil svojo mamo, mora na zdravljenje

0,32

termometer

UKC Maribor |  | Foto: Marko Vanovšek
Foto: Marko Vanovšek

Po sklepu sodišča se bo Elvir Rastoder, ki je maja v predmestju švicarskega Berna ubil svojo mamo, do nadaljnjega zdravil v mariborski enoti za forenzično psihiatrijo. V času napada je bil neprišteven zaradi akutne psihoze iz sklopa shizofrenij, poročajo mediji. Izrekli so mu varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja.

Kot poroča Dnevnik, je psihiatrična izvedenka Mojca Zvezdana Dernovšek potrdila, da je umor in ravnanje po njem pripisati bolezni, saj so ga vodile blodnje in halucinacije. Bolezen se je razvijala dolga leta in je bila že kronična, saj nikoli ni bila zdravljena.

Osemintridesetletnik se je po uboju pripeljal v Slovenijo in se predal policiji. Švicarski pravosodni organi so zahtevali njegovo izročitev, a jim naši niso ugodili. Obtoženi umora je vztrajal pri zagovoru iz preiskave, da ga je v otroštvu mama psihično in fizično trpinčila, ter kazal na poškodbe rok in nog, ki pa jih tam ni bilo.

Policija Novice Slovenec, ki je v Švici umoril svojo mamo, v priporu

Maša Podlipnik je v zaključnem govoru opozorila, da bo zdravljenje dolgotrajno in nujno v zavodu zaprtega tipa, saj je po mnenju izvedenke obtoženi nevaren okolici. V preteklosti je tako kot mami pisal grozilna telefonska sporočila tudi očetu in stricu.

Obvezno psihiatrično zdravljenje lahko traja najdlje pet let, potem pa bodo morali Rastoderja spustiti na prostost, piše Delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin