Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 12. 2010,
18.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 12. 2010, 18.44

8 let

Romski svetnici prerezali pnevmatike ter poslali grozilno pismo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novomeški romski svetnici Dušici Balažek so sredi noči neznanci prerezali pnevmatike ter ji poslali žaljivo in ukazovalno pismo.

Kot nam je pojasnila Balažkova, je pismo prejela po navadni pošti. Pod njim je podpisan Kekečičmujo, ki pa po navedbah pristojnih organov ne obstaja.

Poziv naj Rome naselijo v Murgle V anonimki, za katero je Balažkova prepričana, da je povezana z nedavnim incidentom v Žabjaku pri Novem mestu, kjer so se krajani romskega naselja fizično spravili na Silva Mesojedca, piše: "Opozarjamo, da prenehate s svojimi lažmi in neupravičenimi dejanji nepridipravov, s čimer trošite denar davkoplačevalcev. Tega ni v nobeni drugi državi, samo v Sloveniji. Ukrepajte sedaj, da ne bo prepozno. Naselite jih v Murgle in druge kraje. Vi boste dajali odgovor za ta propad. Upam, da boste premislili, dokler je še čas, ker gorje našim potomcem." Avtorja pisma policija že išče, saj je Balažkova oba primera takoj prijavila ter zahtevala pregon.

Očitki o premilem reagiranju na incident v Žabjaku Kot še pojasnjuje novomeška romska svetnica, so se ji čudne stvari začele dogajati po nedavnem incidentu v Žabjaku. Deležna je bila očitkov, da je premilo reagirala, saj dogodka ni obsodila, ampak ga je obžalovala, pri čemer vztraja.

"V politiki sem marsikomu trn v peti" Prepričana je, da dejanj ni storila oseba iz romskih vrst, ampak neromski posameznik, morda organizirana skupina ali pa nekdo, ki ima politično zaledje. "Zadnji čas opažam, da sem v politiki marsikomu trn v peti. Poudarjam, da nikogar ne obtožujem osebno, vendar menim, da so ti dogodki posledica incidenta s Silvom Mesojedcem. Ne obtožujem njega osebno, lahko pa gre za koga iz njegovih vrst," še dodaja Balažkova, ki poudarja, da zaradi neprijetnih dogodkov ni zaskrbljena ali prestrašena ter da bo nadaljevala z zastavljenim delom.

Policisti brez konkretnih odgovorov Na novomeški policijski upravi pa nam konkretnega odgovora niso dali. Tiskovna predstavnica Alenka Drenik nam je pojasnila le, da zaradi določil Zakona o varstvu osebnih podatkov ne morejo odgovoriti na vprašanje, ki se nanaša na konkretno fizično osebo. Drenikova je še dodala, da aktivnosti policije pri zbiranju obvestil ali celo v morebitnem predkazenskem postopku ne morejo razkrivati, saj bi s tem lahko škodovali kriminalistični preiskavi in morebitnim kazenskim postopkom na sodiščih.

Ne spreglejte