Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2013,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vlom policija

Sreda, 15. 5. 2013, 11.37

8 let

Policisti prijeli dva moška, osumljena najmanj tridesetih vlomov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so ustavili 27-letnika in njegovega 30-letnega sopotnika, ki sta prevažala večjo količino artiklov, za katere nista znala pojasniti izvora.

Policisti so predmete zasegli in pri preverjanju ugotovili, da izvirajo iz vlomnih tatvin na območju Republike Avstrije, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Osumljena naj bi med drugim vlamljala v gostinske lokale in poslovne prostore Radeljski policisti so pri nadaljnjem zbiranju obvestil v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje in drugimi policijskimi postajami na območju Koroške in Velenja ugotovili, da sta osebi utemeljeno osumljeni storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin na območju Koroške in sosednjih občin.

V obdobju zadnjih dveh let sta osumljena vlamljala v gostinske lokale, poslovne prostore, kleti stanovanjskih blokov, vrtne ute in druge objekte. Kradla sta predvsem prehrambne artikle, cigarete, računalniško opremo, kolesa ter različno vrtno in ročno orodje.

Več predmetov sta prodala Policisti so osumljenima odvzeli prostost ter v hišnih preiskavah našli in zasegli več ukradenih predmetov. Veliko ukradenih predmetov jima je uspelo v tem obdobju prodati, vendar so policisti več kupcev že identificirali in jim zasegli predmete, ki izvirajo iz tatvin.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so tako preiskali najmanj 30 kaznivih dejanj vlomnih tatvin, storjenih predvsem na območju Radelj ob Dravi, nekaj pa tudi na območju Dravograda in Velenja. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem izvora zaseženih predmetov so ugotovili, da sta omenjena osumljena tudi storitve več vlomnih tatvin iz poslovnih in stanovanjskih objektov ter gostinskih lokalov na območju Republike Avstrije. Te informacije policisti še preverjajo pri avstrijskih varnostnih organih, so še sporočili iz PU Celje.

Ne spreglejte