Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
12.05

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

3

Natisni članek

policija

Torek, 29. 9. 2020, 12.05

3 leta, 6 mesecev

Na meji ustavili voznico, ki se je vozila z ukradenim vozilom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

3

vozilo ukradeno | Foto PU Koper

Foto: PU Koper

Koprski policisti so ustavili voznico, ki se je z ukradenim vozilom vračala iz Italije. Ugotovili so, da je bilo vozilo leta 2019 ukradeno na območju Neaplja. 

Policisti Policijske postaje Koper so pri izvajanju kontrole na nekdanjem mejnem prehodu Fernetiči 13. septembra ustavili 35-letno državljanko Romunije, ki se je vračala iz Italije in ima stalno prebivališče v Avstriji, so sporočili s koprske policijske uprave. V Slovenijo je vstopila z osebnim avtomobilom znamke Land Rover – Range Rover Evoque italijanskih registrskih oznak. V vozilu je bil kot potnik tudi njen šestletni sin.

Kriminalisti so potrdili, da je vozilo ukradeno

Med kontrolo so policisti posumili, da bi lahko bile identifikacijske oznake vozila ponarejene. Nadaljnji postopek so prevzeli koprski kriminalisti, ki so potrdili sum, da gre za vozilo s ponarejeno številko šasije in nepripadajočimi registrskimi tablicami. 

nesreča
Novice Hlodi so padli na avtomobil, voznik je imel srečo #foto

Vozilo je bilo ukradeno leta 2019 v Neaplju

Vozilo so skupaj z listinami zasegli. V nadaljnjem postopku je bilo z ogledom vozila in s preverjanjem v evidencah ugotovljeno, da gre za osebni avtomobil, ki je bil v drugi polovici leta 2019 ukraden na območju Neaplja v Italiji, je še sporočila policija. 

Vozilo bodo vrnili lastniku 

O ugotovitvah so bili obveščeni italijanski varnostni organi. Zoper voznico bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ponarejanja listin in prikrivanja. Zaseženo vozilo, ki je vredno približno 25 tisoč evrov, bo vrnjeno italijanskemu lastniku.

gorivo OMV
Novice Kje je gorivo najcenejše? Preverite tukaj.

Ukradena vozila čez Slovenijo vozijo na Balkan

Kot so sporočili policisti, konkreten postopek kaže na to, da Slovenija še vedno – kljub omejitvam ob epidemiji – predstavlja območje, prek katerega iz Srednje in Zahodne Evrope po t. i. balkanski poti proti Jugovzhodni Evropi tranzitirajo ukradena vozila.

Ne spreglejte