SiolNET. Novice Črna kronika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bine Kordež naj bi se dogovoril o sedmih letih zapora

0

termometer

Nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordež je priznal krivdo za vsa kazniva dejanja oškodovanja Merkurja. Sporazum s specialnim državnim tožilstvom predvideva sedem let zapora, poroča POP TV.

Dogovor mora potrditi še sodišče, ki bo o tem odločalo v začetku januarja. Kordež se je s tožilstvom pogajal pred ponovljenim sojenjem v primeru preprodaje trgovskega središča Primskovo. V tem primeru je že bil obsojen zlorabe položaja, in sicer na zaporno kazen šest let in pet mesecev zapora, a je vrhovno sodišče po prestanih 15 mesecih zaporne kazni deloma ugodilo njegovi zahtevi za varstvo zakonitosti in sodbo razveljavilo.

Priznal krivdo za vsa kazniva dejanja Vodja specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan je za TV Slovenija že v ponedeljek povedal, da so s Kordežem sklenili sporazum o priznanju krivde za nadaljevano kaznivo dejanje, in sicer zaradi zlorabe položaja in ponarejanja listin. POP TV pa je nocoj poročal, da je Kordež krivdo priznal za vsa kazniva dejanja oškodovanja Merkurja in ne le za primer preprodaje trgovskega središča Primskovo. S tožilstvom se je pogodil za sedem let zaporne kazni, kar je po mnenju televizije malo.

Merkur naj bi oškodovali za več kot devet milijonov evrov S preprodajo trgovskega središča Primskovo naj bi Kordež in sodelavci Merkur oškodovali za nekaj več kot devet milijonov evrov. Merkur se je namreč odpovedal predkupni pravici za omenjeno trgovsko središče v korist Merfina, ki je s posojilom, ki ga je dobil od Merkurja, kupil trgovsko središče ter ga v roku nekaj dni prodal naprej koroškemu gradbenemu podjetju Kograd Igem. Pol leta pozneje so nepremičnino prodali nazaj Merkurju, razlika v višini nekaj več kot devet milijonov evrov med prvo in zadnjo prodajno ceno pa je ostala Merfinu. Protipravno premoženjsko korist naj bi, kot je sklenilo prvostopenjsko sodišče, pridobili prek Merfina, ki so ga tudi lastniško obvladovali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin