Ne predaj se (Never Back Down)

Razburljiva akcija o upornem novincu na srednji šoli, ki se pod mentorstvom veterana mešanih borilnih veščin poda v neusmiljen svet pretepaških dvobojev.

1 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

2 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

3 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Režija: Jeff Wadlow Igrajo: Sean Faris, Amber Heard, Djimon Hounsou, Cam Gigandet, Evan Peters, Leslie Hope Žanr: Akcija Dolžina: 109 minut IMDb: 6,5/10

Jake Tyler (Faris) je uporen mladenič, ki se z mamo in mlajšim bratom Charliejem (Smith) preseli iz Iowe na Florido, kjer se otroci bogatašev vozijo naokoli v dragih avtomobilih in gledajo na življenje kot na eno samo veliko zabavo. Doma je bil Jake zvezdnik srednješolskega nogometnega moštva, v novi šoli pa ima zaradi slovesa temperamentnega prepirljivca težave z navezovanjem stikov. Tega si je pridobil s posnetkom pretepa z nogometne tekme, ki je zaokrožil po spletu, iz katerega pa ni razvidno, da je pretep sprožil igralec nasprotnega moštva, ki je sprovociral Jakea z žaljivimi pripombami o njegovem mrtvem očetu. Posnetek Jakeu odpre vrata v svet pretepaških dvobojev, kjer po začetnem ponižanju spozna veterana mešanih borilnih veščin in svojega bodočega mentorja Jeana Roqua (Hounsou).

Z Jeanovo pomočjo Jake utrdi svoje telo in se, kar je še pomembnejše, nauči sprejemati odgovornost za svoja dejanja. Nauki o ponižnosti, spoštovanju nasprotnika in nadzorovanju čustev pa bodo Jakeu koristili tudi v spopadu s šolskim prvakom v borilnih veščinah, neusmiljenim Ryanom McCarthyjem (Gigandet).

[video: 15787 / ]

Zanimivosti:

Sean Faris in Cam Gigandet sta na podelitvi MTV filmskih nagrad slavila v kategoriji najboljšega pretepa. • Ideja za zgodbo se je scenaristu Chrisu Hautyju utrnila po tem, ko mu je sin na YouTubu pokazal posnetke šolskih dvobojev. • Sean Faris je za vlogo Jaka Tylerja pridobil 6,8 kilograma mišične mase.
SiOL TV: Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti. Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano