TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 8.09

8 let

Nadzorniki NLB niso imenovali članov uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet NLB na ni potrdil članov uprave, ki jih je predlagal novi predsednik uprave banke Božo Jašovič.

Prvemu možu banke so nadzorniki naložili, da jim do 19. oktobra, ko bo nova seja nadzornikov, pripravi predlog sestave uprave in izhodišča za program dela v NLB. Letos že druga menjava v vrhu NLB Jašovič je na položaju nasledil Draška Veselinoviča. Prihod Jašoviča je letos že druga menjava v vrhu NLB. Draško Veselinovič je položaj prvega moža zasedel 1. februarja, a se je po sedmih mesecih zaradi afere s podaljšanjem t.i. tajkunskega posojila Infond Holdingu moral predčasno posloviti. Svojo poklicno pot bo nadaljeval kot član uprave KD Group.

Vse bolj intenzivna kreditna aktivnost Nadzorniki so se seznanili tudi s poročili komisij nadzornega sveta, sodelovanjem NLB v jamstveni shemi ter kreditno aktivnostjo banke v zadnjem obdobju. V zadnjih mesecih banka zaznava intenziviranje kreditne aktivnosti, merjeno v obsegu odobrenih kreditov, pomembna značilnost pa je tudi zelo stabilen obseg zadolževanja prebivalstva skozi celotno obdobje, poudarjajo v NLB.

Nič o reprogramu posojila NFD Holdinga Iz banke pa niso sporočili, ali so podaljšali za približno 35 milijonov evrov kratkoročnih posojil NFD Holdingu. Po neuradnih informacijah nadzorniki tega niso storili, v NFD Holding pa so povedali, da uradno niso bili obveščeni, da jim posojilo ni bilo podaljšano, kot to pišejo mediji. Če je to res, pa bodo še intenzivneje iskali nove vire za poplačilo kredita.

"Družba je kot dober gospodar iskala tudi alternativne vire" Kot so sporočili iz družbe, želijo v izogib napačnim interpretacijam poudariti, da je uprava družbe vseskozi upoštevala tudi možnost negativnega odgovora, "zato je kot dober gospodar iskala tudi alternativne vire", poudarjajo v družbi. Ob tem dodajajo, da je poslovanje družbe stabilno in v nobenem primeru ogroženo, saj spada družba med manj zadolžene slovenske finančne holdinge in njeno premoženje za 2,5-krat presega njene dolgove.

Ne spreglejte