SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Merkur in banke upnice nadaljujejo pogovore

4

termometer

Vodstvo Merkurja nadaljuje pogovore z bankami upnicami glede načrta finančnega prestrukturiranja družbe.

Kot so povedali v Merkurju, danes preko celega dne potekajo pogovori z različnimi bankami, zaenkrat dogovora o načrtu finančnega prestrukturiranja še ni in ga danes tudi ni za pričakovati.

Načrt sanacije mora potrditi nadzorni svet Po neuradnih podatkih iz bank bi lahko pogovori med Merkurjem in bankami upnicami potekali še teden dni, šele potem bo sklicana tudi seja nadzornega sveta, ki mora potrditi dokončni načrt finančne sanacije.

Na okrožnem sodišču so prejeli predlog Uprava Merkurja bo nato z dokončnih načrtom dopolnila obstoječi predlog prisilne poravnave, ki ga je v četrtek po pošti posredovala sodišču. Kot so potrdili na kranjskem okrožnem sodišču, so predlog prejeli, o njem pa bodo odločali v rokih, ki jih določa zakon. To pomeni, da mora sodišče v osmih dneh izdati in objaviti sklep o začetku postopka prisilne poravnave. Temu sledi 15 dnevni rok za dopolnitev predloga prisilne poravnave, v kolikor ga predlagatelj v roku ne dopolni, sodišče predlog za prisilno poravnavo zavrže in začne stečajni postopek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin