TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 20.34

8 let

Ljubljana bo bogatejša za kompleks z več kot 800 stanovanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glavna direktorica gradbenega podjetja Vegrad Hilda Tovšak in ljubljanski župan Zoran Janković sta danes postavila temeljni kamen nove stanovanjske soseske ob Celovški cesti v Ljubljani.

V kompleksu, ki bo poimenovan Celovški dvori, bo 821 stanovanj ter hotel, poslovni prostori in trgovski lokali. Celotna investicija v stanovanjski del je 150 milijonov evrov, kompleks pa naj bi bil končan v letu 2009. 300 stanovanj bo neprofitnih, saj jih je že kupil stanovanjski sklad ljubljanske občine. "Rok za končanje je 1. januar 2009," je dejal Jankovič, Tovšakova pa, da ji je "župan naložil težko nalogo, ampak naročnika je treba spoštovati in ni izbire".

Stanovanja bodo velika od 22 do 130 kvadratnih metrov

V kompleksu, ki se bo raztezal na 37.200 kvadratnih metrih, bodo trije sklopi objektov, ki jih bo pod zemljo združevala štirietažna garaža z 2400 parkirnimi mesti. Največji bo stanovanjski objekt, v katerem bodo garsonjere, enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna stanovanja velikosti od 22 do 130 kvadratnih metrov, ob objektu pa bodo zelene površine, tudi z otroškimi igrali, in športna igrišča.

Stolpnica, v kateri bo hotel, poslovni prostori in trgovski lokali, bo stala tik ob Celovški cesti in bo imela poleg štirih kletnih etaž še pritličje in 12 nadzemnih etaž. Skupna površina prostorov bo dobrih 45.600 kvadratnih metrov, od česar bo tretjina namenjena hotelu.

Tržna cena stanovanj naj bi bila "primerna"

300 stanovanj je že kupil Stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana in bodo neprofitna. Vegrad bo sicer ponudbo za tržno prodajo na spletni strani objavil že decembra, je povedala Tovšakova, "žal pa so predpisi takšni, da lahko prodaš šele takrat, ko imaš uporabno dovoljenje". Kakšna bo tržna cena, Tovšakova ni želela razkriti, bo pa "glede na poplavo stanovanj v Ljubljani zagotovo primerna".

Jankovič je dejal, da je Vegrad po vrednosti del največji gradbeni izvajalec v Ljubljani. "Vesel sem, da je Vegrad v Ljubljani tako dobro zapisan, da ima tako veliko gradbišč in da dela dobro," je povedal.

Ne spreglejte