TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 1. 2010,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 1. 2010, 21.52

8 let

Lekarna Bitenc ima znova koncesijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Upravno sodišče je v sporu med Lekarno Bitenc in Mestno občino Ljubljana zaradi odvzema koncesije ugodilo lekarni.

Lekarna ima tako od danes naprej ponovno koncesijo za opravljanje lekarniške dejavnosti, so pojasnili v lekarni. Kot je zapisano v sodbi, je občina koncesijsko pogodbo odpovedala nezakonito in brez utemeljenega odpovednega razloga. Lekarna ni kršila določil Ljubljanska občina ni lekarne niti enkrat obvestila o kakršnih koli nepravilnostih glede opravljanja lekarniške dejavnosti. Lekarna ni kršila določil odločbe o podelitvi koncesije niti pogodbe o koncesiji za opravljanje lekarniške dejavnosti ali drugih predpisov. Če bi pristojni organ občine ugotovil kakšne nepravilnosti, bi moral lekarno o njih obvestiti ter ji dodeliti rok za odpravo pomanjkljivosti, svojo odločitev pojasnjujejo na sodišču.

Kot so zapisali, občina odvzem koncesije utemeljuje na podlagi dejstva, da je bila pogodba o koncesiji odpovedana, lekarna pa v času odpovednega roka ni sklenila nove pogodbe o koncesiji. Občina je lekarni predhodno odpovedala veljavno pogodbo o koncesiji, to je storila nezakonito in brez utemeljenega odpovednega razloga ter s tem sama ustvarila stanje, ki ga nato izrablja kot protipravno podlago za odpoved koncesije, navajajo.

Spomnimo: Zasebna lekarna, ki deluje v nakupovalnem centru v Šiški, se je lani pritožila na odvzem koncesije, upravno sodišče pa je konec decembra lani izdalo začasno odredbo o zadržanju izvajanja občinske odločbe o odvzemu koncesije, po kateri je lahko lekarna zopet odprla svoja vrata. Po pritožbi občine na sklep upravnega sodišča ga je vrhovno sodišče ta mesec razveljavilo, Bitenčevi v lekarni od takrat niso izdajali zdravil na recept, hkrati pa so na upravno sodišče vložili ponovno zahtevo za začasno odredbo. To je sodišče sedaj zavrglo, saj ima lekarna po odločitvi sodišča zopet koncesijo.

Kot je še navedeno v obrazložitvi odločitve sodišča, pritožba zoper sodbo o vrnitvi koncesije ni dovoljena.

Ne spreglejte