SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Januarske plače v Vegradu še niso dobili vsi zaposleni

1

termometer

Potem ko je 1500 delavcev januarske plače dobilo 19. februarja, 170 proizvodnih delavcev v invalidskem podjetju pa minuli petek, podjetje plače dolguje še okoli 30 režijskim delavcem.

Poleg tega podjetje zaposlenim dolguje tudi del lanskega regresa, režijskim delavcem pa tudi del decembrskih plač. Kot je povedal predsednik sindikata Samo Mastnak, se pogajanja med vodstvom družbe in sindikati o tem, kdaj bodo izvedena ta izplačila, še niso nadaljevala. Prav tako še ni določen datum, kdaj naj bi se, je dejal Mastnak. Pripravili so načrt prestrukturiranja družbe Vodstvo Vegrada se vse od blokade računov v začetku februarja trudi poiskati možnosti rešitve težke likvidnostne situacije. V podjetju so pripravili načrt prestrukturiranja družbe, ki naj bi ga v kratkem predstavili javnosti, nadzorni svet pa je prejšnji teden že potrdil kratkoročne ukrepe prestrukturiranja.

Ti so potrebni za takojšnjo sanacijo družbe, med ukrepe pa spadajo dokončanje projekta gradnje stanovanj v Celovških dvorih, kadrovsko prestrukturiranje, začetek gradnje študentskega naselja v Ljubljani, odprodaja nepotrebnega premoženja ter dogovor z bankami glede kreditov in deblokade računov.

Zmanjšanje prihodkov in števila zaposlenih V Vegradu načrtujejo, da se bodo letos prihodki zmanjšali za okoli 30 odstotkov, temu pa bo moralo slediti tudi zmanjšanje števila zaposlenih. Za koliko bo družba, ki zdaj zaposluje nekaj več kot 1700 delavcev, zmanjšala število zaposlenih, še ni znano. V medijih se je prejšnji teden sicer pojavila številka 700.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin