Igričar (Gamer)

Gerard Butler in Michael C. Hall v razburljivem akcijskem trilerju o srhljivi računalniški strelski igri prihodnosti, v kateri ljudje nadzorujejo druge ljudi.

1 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

2 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

3 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Režija: Mark Neveldine in Brian Taylor Igrajo: Gerard Butler, Michael C. Hall, Chris 'Ludacris' Bridges, Alison Lohman, Kyra Sedgwick, Amber Valletta, Terry Crews, Logan Lerman Žanr: Akcijski znanstvenofantastični triler Dolžina: 95 minut IMDb: 5,7/10

V bližnji prihodnosti je najbolj priljubljena računalniška strelska igra Klavci, ki jo je ustvaril Ken Castle (Michael C. Hall). Kontroverzna igra poteka s pomočjo zapornikov, obsojenih na smrtno kazen, katerih telesa nadzorujejo bogati igralci. Klavci torej omogočajo milijonom posameznikov, da na spletu pred svetovnim občinstvom izživljajo svoje najbolj divje fantazije.

Superzvezdnik in kultni junak nadvse krvavih Klavcev je Kable (Gerard Butler), ki ga nadzoruje Simon (Logan Lerman) – mlad igralec, ki je dosegel status rock zvezdnika in proti vsem pričakovanjem iz tedna v teden Kabla popelje v zmago. Tega so ugrabili lastni družini, ga zaprli in prisilili, da se bori proti svoji volji. Sodobni gladiator mora preživeti dovolj dolgo, da pobegne iz igre, si povrne identiteto in človeštvo reši pred brezčutno Castlovo tehnologijo, pri tem pa bo odkril temačno zaroto, ki utegne ogroziti prihodnost celotnega človeštva.

[video: 20602 / ]

Zanimivosti:

Mark Neveldine in Brian Taylor sta skupaj posnela in spisala kar štiri filme: ob Igričarju še oba dela Adrenalina (Adrenalin in Adrenalin 2: Visoka napetost) z Jasonom Stathamom ter nadaljevanje Nevidnega jezdeca z Nicholasom Cageom, podnaslovljeno Duh maščevanja (Ghost Rider: Spirit of Vengeance). Pod svojimi projekti se običajno podpisujeta samo s priimkoma kot Neveldine/Taylor. • Režiserja sta želela posneti film v 3D-različici, vendar sta zaradi naraščajočega proračuna morala idejo opustiti. • Mark Neveldine se je avgusta 2009, slab mesec pred premiero filma, poročil z igralko iz filma Alison Lohman, ki se je boste spomnili iz komične kriminalne drame Ridleyja Scotta Prevaranta (Matchstick Men) in grozljivke Sama Raimija V žrelu pekla (Drag Me to Hell).
SiOL TV: Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti. Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano