TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2009,
18.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 9. 2009, 18.45

8 let, 5 mesecev

Gen-I se širi v Romunijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Trenutno je v teku registracija nove hčerinske družbe Gen-I Bucharest, ki bo do konca leta pridobila licenco za trgovanje z električno energijo ter tako vstopila na romunski trg na debelo.

Z odprtjem hčerinske družbe v Romuniji se po besedah predsednika uprave Gen-I Roberta Goloba začenja poleg trgovanja tudi prodaja končnim odjemalcem na tem trgu. Romunski trg ima letno porabo skoraj 60 teravatnih ur (TWh), medtem ko ima Slovenija letno porabo približno 14 TWh.

1000 novih odjemalcev na mesec Gen-I, ki je v Sloveniji na trg gospodinjstva vstopila marca, med manjše poslovne odjemalce pa v začetku aprila, je z blagovno znamko Poceni elektrika v sedmih mesecih pridobivala v povprečju 1000 novih odjemalcev na mesec.

Družba je imela tudi nekaj začetnih težav Poleg pozitivnih izkušenj in uspešnega pridobivanja strank, je imela družba tudi nekaj začetnih težav, je dejal Golob. Kot je pojasnil, je družbi povzročal težave obračun po dejanski porabi, saj sistemski operater distribucijskega omrežja električne energije (Sodo) "kljub zakonski obvezi", ni "hotel ali zmogel" posredovati podatkov o števčnih stanjih do petega dne v mesecu. Če teh podatkov ne prejmejo do petega v mesecu, ne morejo izstaviti računov v roku za izdajo računa.

Družba je "zaradi koristi strank" vzpostavila lastni (vzporedni) sistem za spremljanje števčnih stanj in ravno te dni so izdali prve račune. Gen-I bo "najverjetneje" vložil tožbo proti Sodo zaradi neizvajanja zakonskih obveznosti. "Najbolj žalostno pri tem je, da vsak odjemalec prek plačevanja omrežnine dejansko plačuje z zakonom določene storitve, ki jih opravlja (ali pa ne) Sodo," je še poudaril Robert Golob.

Ne spreglejte