SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Forbes: Slovenija na 27. mestu med najboljšimi okolji za poslovanje

3

termometer

Slovenija se je na Forbesovi lestvici Najboljših držav za poslovanje podjetij uvrstila na 27. mesto med 121. državami.

Nizka stopnja inflacije in brezposelnosti, ugodno okolje za podjetništvo, relativno nizki davki, pa tudi visoka stopnja naložb v inovacije in tehnologije je Dansko uvrstila na prvo mesto Forbesove lestvice Najboljših držav za poslovanje podjetij (Best Countries for Business). Sledita Irska in Finska, Slovenija pa je na 27. mestu med 121. državami. Slovenija pred Italijo in Češko Slovenija se je glede na kriterije, 5,8-odstotno gospodarsko rast, 27.300 dolarjev bruto domačega proizvoda na prebivalca, z 1,2 milijarde dolarjev negativne trgovinske menjave, dvema milijonoma prebivalcev in 4,6-odstotno stopnjo brezposelnosti, uvrstila za Tajvanom in pred Italijo in Češko. Pred Slovenijo je 11 "starih članic" EU in Estonija, ki se je uvrstila na 10. mesto.

Danski, Irski, Finski med prvo deseterico na lestvici, ki jo je Forbes objavil minuli teden, sledijo ZDA, Velika Britanija, Švedska, Kanada, Singapur, Hong Kong in Estonija. Nemčija je 21., Avstrija 23., Japonska 24., Francija 25., Madžarska 31., Romunija 40. Hrvaška 42., Bolgarija 44., Makedonija 50., Rusija 86., BiH 101., Srbije in Črne gore pa ni na lestvici.

Najmanj privlačne države za poslovanje oz. tiste, ko so se najslabše odrezale na lestvici, so Tadžikistan, Sirija, Zimbabve in Čad.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin