TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 16.31

8 let

Elektro Primorska preklical pogoje odstopa od pogodbe še pred začetkom veljave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Elektro Primorska je še pred uveljavitvijo dopolnjenih splošnih pogojev, ki urejajo tudi odstop od pogodbe, te preklical.

Po preklicanih pogojih, ki naj bi v veljavo stopili 10. aprila, bi bila menjava dobavitelja - odjemalec bi jo moral sporočiti do 15. novembra tekočega leta - možna šele s 1. januarjem prihodnje leto. Primorski elektrodistributer je, kot omenjeno, dopolnjene splošne pogoje preklical, tako da ponovno veljajo stari, je razvidno iz objav na spletni strani distributerja. Menjava se izvede prvega v mesecu, če je bila nova pogodba pripravljena do desetega dne predhodnega meseca Tako velja, da se menjava dobavitelja električne energije izvede prvega dne v mesecu, če je bila nova pogodba pri Sistemskemu operaterju distribucijskega omrežja električne energije (Sodo) prijavljena do desetega dne predhodnega meseca.

Želeli so, da bi odpoved začela veljati šele s 1. januarjem Pri preklicanih dopolnjenih pogojih je Elektro Primorska v primeru odpovedi pogodbe do 15. novembra tekočega leta predvidel menjavo dobavitelja šele s 1. januarjem prihodnjega leta. "V primeru odpovedi pogodbe z veljavnostjo odpovedi med tekočim koledarskim letom je dobavitelj upravičen do povrnitve nastale škode v višini predvidene dobave električne energije odjemalcu do konca koledarskega leta, pri odpovedi pogodbe po 15. novembru pa se pri izračunu škode upošteva predvideno dobavo električne energije odjemalcu v naslednjem koledarskem letu," je zapisano v dopolnjenih splošnih pogojih.

Predvidena dobava odjemalcu bi se določila na podlagi njegovega povprečnega mesečnega odjema v zadnjem obračunskem obdobju.

Kopač: Sprememba bi ovirala konkurenco Po pisanju torkovega Dnevnika je v.d. generalnega direktorja direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač ocenil, da je sprememba pogojev nesprejemljiva s stališča varstva potrošnikov in oviranja konkurence. Še posebej sporno naj bi bilo to, da se pogoji bistveno spreminjajo v škodo odjemalcev, in to brez izrecnega podpisa nove pogodbe ali dodatka k pogodbi s strani odjemalcev.

Ministrstvo za gospodarstvo je hkrati poudarilo, da bi moral primorski elektrodistributer spremembo v najkrajšem možnem času preklicati, Elektro Primorska pa je, kot omenjeno, zdaj to storil.

Ne spreglejte