SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Elektro Primorska preklical pogoje odstopa od pogodbe še pred začetkom veljave

3

termometer

 | Foto:
Elektro Primorska je še pred uveljavitvijo dopolnjenih splošnih pogojev, ki urejajo tudi odstop od pogodbe, te preklical.

Po preklicanih pogojih, ki naj bi v veljavo stopili 10. aprila, bi bila menjava dobavitelja - odjemalec bi jo moral sporočiti do 15. novembra tekočega leta - možna šele s 1. januarjem prihodnje leto. Primorski elektrodistributer je, kot omenjeno, dopolnjene splošne pogoje preklical, tako da ponovno veljajo stari, je razvidno iz objav na spletni strani distributerja. Menjava se izvede prvega v mesecu, če je bila nova pogodba pripravljena do desetega dne predhodnega meseca Tako velja, da se menjava dobavitelja električne energije izvede prvega dne v mesecu, če je bila nova pogodba pri Sistemskemu operaterju distribucijskega omrežja električne energije (Sodo) prijavljena do desetega dne predhodnega meseca.

Želeli so, da bi odpoved začela veljati šele s 1. januarjem Pri preklicanih dopolnjenih pogojih je Elektro Primorska v primeru odpovedi pogodbe do 15. novembra tekočega leta predvidel menjavo dobavitelja šele s 1. januarjem prihodnjega leta. "V primeru odpovedi pogodbe z veljavnostjo odpovedi med tekočim koledarskim letom je dobavitelj upravičen do povrnitve nastale škode v višini predvidene dobave električne energije odjemalcu do konca koledarskega leta, pri odpovedi pogodbe po 15. novembru pa se pri izračunu škode upošteva predvideno dobavo električne energije odjemalcu v naslednjem koledarskem letu," je zapisano v dopolnjenih splošnih pogojih.

Predvidena dobava odjemalcu bi se določila na podlagi njegovega povprečnega mesečnega odjema v zadnjem obračunskem obdobju.

Kopač: Sprememba bi ovirala konkurenco Po pisanju torkovega Dnevnika je v.d. generalnega direktorja direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač ocenil, da je sprememba pogojev nesprejemljiva s stališča varstva potrošnikov in oviranja konkurence. Še posebej sporno naj bi bilo to, da se pogoji bistveno spreminjajo v škodo odjemalcev, in to brez izrecnega podpisa nove pogodbe ali dodatka k pogodbi s strani odjemalcev.

Ministrstvo za gospodarstvo je hkrati poudarilo, da bi moral primorski elektrodistributer spremembo v najkrajšem možnem času preklicati, Elektro Primorska pa je, kot omenjeno, zdaj to storil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin