SiolNET. Dom Prenova in gradnja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Feng šuj za dober spanec

1

termometer

 | Foto:

Čas, ki si ga vzamete, ko načrtujete in opremljate spalnico, je dolgoročna naložba v dobro počutje in mirno spanje. Preberite si, kako se tega lotiti.

Nekaj praktičnih in zelo uporabnih nasvetov nam je zaupala strokovnjakinja za feng šuj Manja Potočnik. Pravi, da je treba spoštovati in razumeti naravo, saj na silo nič ne deluje.

Načrtovanja spalnice ali sprememb se lahko lotimo sami ali pa poiščemo strokovnjaka klasičnega feng šuja. "Če se lotimo sami, si najprej poiščimo kakovostno literaturo, ki temelji na izračunih in formulah in upošteva lokacije, smeri in časovno determinanto. Kako veste, da je knjiga kakovostna? Kakovostne knjige predvsem ne bodo govorile o predmetih, ki jih postavljate v različne dele stanovanja in sobe ali barvanju sten z določeno barvo, da bi spodbudili tip energije," pove Potočnikova in doda: "Predmeti, kot so lesene omare, ne bodo spodbujale energije lesa. Narava lesa je, da raste. Omara je že dolgo 'mrtev' les in zato ne more spodbuditi lesene energije. Tukaj ne gre več za feng šuj, ampak za notranji dizajn. Da bi resnično vpregli dobro energijo in popolnoma izkoristili njen vpliv, vam lahko služijo naslednji napotki:

Nekaj osnovnih in praktičnih nasvetov pri opremljanju prazne sobe, ki vedno delujejo

Postavite vzglavje postelje ob nekaj stabilnega, najbolje ob steno, ki omogoča dober in stabilen spanec. Postavitev postelje pred ali pod okno ali diagonalno na kot sobe bo najprej povzročilo slab spanec, srednjeročno pa bo vplivalo tudi na upad zdravja človeka in njegovega udejstvovanja v karieri. Idealno je, če je vzglavje postelje obrnjeno v vašo osebno ugodno smer neba za zdravje, ki jo najdete v literaturi ali pa vam jo izračuna strokovnjak za feng šuj.

Zagotovite dovolj prostora v spalnici, da postelja ni stisnjena med dve steni in omaro, temveč da ima energija či ob vstopu v sobo dovolj prostora, da se namesti in umiri. Odlično je, da je med vrati in posteljo vsaj meter in pol prostora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin