Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2022,
16.29

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kavč sedežna garnitura fotelji Dom24 PR članek

Sreda, 14. 12. 2022, 16.29

1 leto, 4 mesece

Kako izbrati pohištvo za dnevno sobo?

Oglasno sporočilo

Za dnevno sobo bi lahko rekli, da je odraz cele hiše. Ni samo prostor, v katerem se zbere celotna družina, pač pa tudi prostor kjer gostimo prijatelje in druge obiskovalce. Pomembno je, da je dnevna soba udobna in se v njej počutimo dobro. Zato je zelo pomembno, da notranjost dnevne sobe načrtujete in vsakemu kosu pohištva namenite dovolj pozornosti pri izbiri.

Dom24 | Foto:

Dnevno sobo tvorijo različni elementi, med katerimi so kavč ali zofa skupni vsem dnevnim sobam in brez katerih enostavno ne gre. Kavči in zofe lahko imajo tudi druge funkcije in ne služijo zgolj udobnemu počitku, pač pa so lahko zofe s spalno funkcijo, kar je dodatna prednost. Morda za vaše potrebe pridejo v poštev enosedi? Obstaja tudi kos pohištva, katerega pomnimo že iz otroštva in katerega priljubljenost ostaja enaka – fotelji. Kakovostni fotelji so odličen način, da svoji dnevni sobi ponudite klasiko, ki je vedno »in«.

Ne glede na to, ali je vaša izbira enosed, klasična sedežna garnitura ali druge oblike udobni kavči in kakovostni fotelji, pomembno je, da se vsi kosi pohištva skladajo in tvorijo celoto, v kateri boste preprosto uživali.

Dom24 | Foto:

V nadaljevanju si oglejte, kaj je potrebno upoštevati pri izbiri pohištva za dnevno sobo.

Velikost

Pred nakupom se je zelo pomembno odločiti, kako bo pohištvo postavljeno v dnevni sobi. Na to vpliva tudi velikost dnevne sobe. Vso izbrano pohištvo mora ustrezati le tej. Zelo je pomembno, da so mere prave, saj boste le tako ustvarili več funkcionalnih področij. Upoštevajte, da mora izbrano pohištvo ustvarjati udobje in ne ovirati gibanja po prostoru.

Oblika

Komplet pohištva za dnevno sobo lahko vključuje mizo s stoli, omare in vitrine ter kavč in druge elemente, v različnih oblikah. Različnost oblik daje možnost, da spremenite dekor prostora in ustvarite dnevno sobo po lastnih željah in pričakovanjih. Izbira potrebnih pohištvenih elementov in oblike teh, je prepuščena kupcu. Tudi, kakšna bo razvrstitev teh v dnevni sobi in kakšno obliko celotne dnevne sobe bo pohištvo nenazadnje ustvarilo. Vedno izberite samo tisto, kar potrebujete.

Barve

Pri izbiri barve pohištva je pomemben faktor svetloba. Pri tem ima veliko vlogo dnevna svetloba. Če je soba napolnjena z dnevno svetlobo, bo primerno temno pohištvo. Če naravne svetlobe ni dovolj, je bolje izbrati svetle odtenke. Enosedi, udobni kavči in moderne zofe niso samo zasnovane za udobje, pač pa tudi prinašajo vizualno udobje in omogočajo pozitivno razpoloženje.

Dom24 | Foto:

Material

Ključ do privlačnosti in tudi vzdržljivosti izbranega  pohištva so materiali, iz katerih je izdelano. Glede na vaše potrebe, se odločite za material, ki bo najbolje izpolnjeval vaša pričakovanja. Vsekakor je pri tem pomembno upoštevati vzdrževanje, ki se razlikuje od materiala do materiala.

Cena

Cena pohištva za dnevno sobo bo odvisna od vseh zgoraj naštetih dejavnikov, katere je potrebno upoštevati pri nakupu. Torej, od velikosti, materiala, oblike, itd. Bodite pozorni na kakovost, trdnost in zanesljivost, če želite, da pohištvo služi še vrsto let. Seveda bodo kakovostni kosi nekoliko dražji.

Glede na to, da izbirate pohištvo, katerega boste uporabljali vsakdan in, ki ima resnično zelo pomembno vlogo ter močno vpliva na počutje, je smiselno, da cena ni vedno presodno merilo za nakup.


Naročnik oglasne vsebine Dom24.

Ne spreglejte