SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nasvidenje, bralnik prsta, dober dan, bralnik zenice

2

termometer

Južnokorejska proizvajalca mobilnih telefonov Samsung in LG naj bi v najzmogljivejše modele prihodnjega leta vgradila bralnik zenice.

Prvi mobilni telefon, ki je imel bralnik prsta kot način za varovanje dostopa do naprave in podatkov na njej, je bil Applov iPhone 5s. To je bil pravi trenutek za to novost, saj je takrat Applu uspelo razviti rešitev, ki je že bila (vsaj malenkost) hitrejša od vtipkavanja gesla. Nova pridobitev je ostala tudi na vseh poznejših telefonih z operacijskim sistemom iOS, prav tako na nekaterih z drugim operacijskim sistemom.

Če pa se bodo uresničili namigi iz Južne Koreje, lahko že prihodnje leto pričakujemo, da bodo takratni paradni modeli proizvajalcev Samsung in LG namesto skenerja prstnih odtisov imeli skener očesne zenice. Natančnejše je, biti mora tudi hitrejše Skener zenice se že nekaj časa omenja kot zanimiva rešitev za avtentikacijo uporabnikov mobilnih telefonov, a še vedno ostaja nekaj pomislekov, kako učinkovit je tak način prepoznave pri pametnih mobilnih telefonih. V tem trenutku se ta tehnologija uporablja le na zelo majhnem številu modelov pametnih telefonov, ki jih uporabljajo na Japonskem.

Uspeh novega načina avtentikacije je odvisen od njegove učinkovitosti: avtentikacija mora biti vsaj tako hitra in zanesljiva, kot je zdaj z bralnikom prstnega odtisa. Če ne bo, uporabnikov najbrž ne bo prepričala in navdušila kljub temu, da je razpoznava očesa natančnejša kot razpoznava prstnega odtisa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin