SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

iPod ne moti srčnega vzpodbujevalnika

1

termometer

Za prenosne medijske predvajalnike iPod je malo verjetno, da bi motili delovanje srčnih vzpodbujevalnikov, je pokazala raziskava ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA).

Testi na vrsti iPodov so pokazali, da ne proizvajajo dovolj močnega magnetnoega polja, da bi prišlo do interferenc z drugimi napravami. Raziskovalec pri FDA Howard Bassen in kolegi so izvedli kompleksen poskus, v katerem so z uporabo s solno raztopino napolnjene vreče simulirali človeško telo, s posebnim senzorjem pa so merili elektromagnetno sevanje. Več različnih iPodov Merili so elektromagnetna polja štirih različnih modelov iPoda: iPod četrte generacije, iPod z video predvajalnikom, iPod nano in iPod shuffle. Prav tako so merili tudi električno napetost, ki je bila v srčne vzpodbujevalnike prenešena z magnetnimi polji iPodov.

iPodi brez vpliva na vzpodbujevalnike Vse meritve so pokazale, da iPodi ne morejo vplivati na srčne vzpodbujevalnike. »Sevanje magnetnega polja smo s senzorjem merili en centimeter nad površino predvajalnika. Zaznali smo samo nadvse lokalizirana magnetna polja, ki so po površini merila le en kvadratni centimeter,« so raziskovalci po poročanju Reutersa zapisali v časopisu BioMedical Engineering OnLine. »Glede na naša opažanja lahko zaključimo, da pri srčnih vzpodbujevalnikih, ki so blizu iPodom, ne pride do interferenc,« so dodali.

Raziskovalci so med poskusi testirali samo Applove predvajalnike iPod.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin