SiolNET. Digisvet Novice
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Koristno obvestuilo za uporabnike iPhonov in iPadov

iOS 11 (že) s prvo uradno nadgradnjo

0,30

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Različica iOS 11.0.1 odpravlja predvsem težave, ki so jih imeli uporabniki e-pošte na strežnikih Exchange, a je delovanje izboljšano tudi pri drugih mnogih aplikacijah za Applove pametne naprave.

Natanko en teden po uradni objavi nove velike različice Applovega operacijskega sistema za mobilne naprave iOS 11 so pri Applu izdali prvo (sicer manjšo) nadgradnjo s popravki. Tokratna objava je šla naravnost uporabnikom, saj razvijalcem niso predhodno ponudili nobene beta različice.

Zataknilo se je pri e-pošti na strežnikih Exchange

iOS 11.0.1 uradno prinaša nekatere varnostne izboljšave, a predvsem odpravlja napake, ki so bile ugotovljene po izidu iOS 11.

Med njimi so primeri, ko ni bilo mogoče popolnoma izklopiti povezav Bluetooth in WiFi, nezmožnost sinkroniziranja elektronske pošte na strežnikih Exchange (natančneje na storitvah Outlook.com in Office 365 ter na strežnikih z operacijskim sistemom Windows Server 2016 in poštnim sistemom Exchange Server 2016) in primeri, ko je poraba energije nerazumljivo velika.

Zamašitev energijskega ponora

Prav pretirana poraba energije naj bi bila najresnejša težava prve objave "enajstke". Poslovni časopis Forbes je povzel navedbe podjetja za računalniško varnost Wandera, ki je ob spremljanju 50 tisoč uporabnikov, ki svoje naprave iPhone ali iPad uporabljajo zmerno ali intenzivno, ugotovilo, da se z operacijskim sistemom iOS 11 akumulator prazni dvakrat hitreje kot s predhodnikom – iOS 10.

Apple ob objavi najnovejše različice 11.0.1 ni podal natančnejšega opisa. Zapisali so le, da iOS 11.0.1 vključuje popravke in izboljšave za vaš iPhone ali iPad". Prenos nadgradnje poteka na običajen način.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin