SiolNET. Digisvet Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amazon za letos obljublja 15 tisoč novih delovnih mest v Evropi

0,75

termometer

Amazon
Foto: Reuters

… toda kaže, da niti eno od teh novih delovnih mest ne bo v Sloveniji.

 

Spletni trgovec Amazon, ki po Evropi zaposluje okrog 50 tisoč ljudi, do konca leta napoveduje dvig števila zaposlenih na 65 tisoč. Večina novih delovnih mest bo v Amazonovih novih logističnih in distribucijskih središčih, ki jih trenutno gradijo v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ter na Poljskem. Priložnosti vidijo med drugim tudi na področju računalništva v oblaku, strojnega učenja in drugih oblikah razvoja in raziskav.

Amazonov program štipendij je v Evropi privabil že več kot dva tisoč ljudi. Štipendirancem so vnaprej plačali 95 odstotkov šolnine za poklice, za katere vlada močno povpraševanje. To so poklici v panogah informacijske tehnologije, strojništva in elektroinženirstva, a tudi zdravstvene nege, računovodstva ter logističnega in prometnega načrtovanja.

Lani 10 tisoč novih evropskih delovnih mest

Ponujamo neposredne zaposlitve za polni delovni čas, prek svojih poslovnih enot pa si prizadevamo ustvariti čim več priložnosti po vsej Evropi za vse, ki želijo ustvariti svoje lastna podjetja, so še poudarili pri Amazonu.

V lanskem letu je Amazon povečal število zaposlenih v Evropi za deset tisoč, saj je ob začetku lanskega njihova ekipa na naši celini štela 40 tisoč ljudi.

Od skladiščnikov do razvojnikov

Amazon ima trenutno v Evropi več kot sto administrativnih, distribucijskih, prodajnih, trženjskih, podatkovnih in razvojih središč. Tako med drugim v svojih 15 razvojnih središčih ustvarjajo inovacije na področjih spletnega oblikovanja, mobilnih aplikacij, digitalnih medijev in naprav ter tehnologij, kot je razpoznavanje govora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin