TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 20.28

8 let

Bruslju v preučitev italijanski predlogi zakonov o priseljencih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Italijanska vlada bo Evropski komisiji poslala besedila treh zakonskih predlogov, ki se nanašajo na status beguncev, ponovno združevanje družin priseljencev in prost pretok oseb v EU.

EK naj bi predloge preučila in podala "neuradno" mnenje o njih, še preden bodo ti dokončno sprejeti. Italija tarča kritik Italija je zaradi ukrepov desnosredinske vlade premiera Silvia Berlusconija proti nezakonitim priseljencem v zadnjem času tarča ostrih kritik Evropske komisije in Evropskega parlamenta. Država je sprejela še tri nove predloge zakonov s tega področja. Ti vsebujejo nova pravila za prosilce za azil in podelitev statusa begunca, za priselitev družinskih članov priseljencev ter za uresničevanje načela prostega pretoka oseb v EU. Zakonodajni predlogi najprej v Bruselj Ob tem se je italijanska vlada odločila, da bo te zakonodajne predloge, še preden jih pošlje v obravnavo v parlament, poslala v Bruselj. Pripombe k besedilom bodo dobrodošle, je pojasnil italijanski notranji minister Roberto Maroni.

Dodal je, da bodo Evropski komisiji poslali tudi poročilo o izvajanju popisa prebivalstva v romskih naseljih v Italiji, ki ga je pred nekaj tedni zahteval podpredsednik Evropske komisije Jacques Barrot.

Italija pripravljena sodelovati z evropskimi institucijami Po besedah Maronija so odnosi med Rimom in Brusljem kljub kritikam "odlični". Poudaril je, da ni v navadi, da bi se nacionalne zakone pred njihovih sprejetjem pošiljalo Evropski komisiji, vendar pa želi italijanska vlada dokazati svojo pripravljenost na sodelovanje z evropskimi institucijami in zagotoviti, da zakoni ustrezajo evropskim standardom.

Omenjeni trije zakoni so del obsežne reforme italijanske zakonodaje o priseljencih, ki med drugim predvideva odvzem prstnih odtisov otrokom in odraslim Romom.

Ne spreglejte