TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 17.39

8 let

Avtoprevozniki: Neukrepanje države povečuje nekonkurenčnost slovenskih prevoznikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sosednje države so ob nenehno rastočih cenah nafte poskrbele za normalno delovanje svojih prevoznikov, Slovenija pa tega ni zagotovila, je poudaril Emil Milan Pintar.

Ob tem je Pintar, generalni sekretar Avtoprevozniške zbornice, opozoril na vedno večjo nekonkurenčnost slovenskih avtoprevoznikov. "Podobna politika pomeni naše počasno umiranje" Za nami je mandat ali obdobje, ki je bilo za slovenske avtoprevoznike težko, je še poudaril Pintar in dodal, da podobna politika na tem področju v prihodnosti pomeni dolgoročno počasno umiranje slovenskih avtoprevoznikov.

Pintar je izpostavil, da so sosednje države poostrile nadzor nad nelojalno konkurenco, z vrsto olajšav so spodbudile nakup ekološko primernejših vozil, poskrbeli so za olajšave pri plačevanju cestnin.

"Potovalna hitrost se zmanjšuje, čakalne dobe in stroški rastejo" Izpostavil je, da se je v zadnjih štirih letih potovalna hitrost blaga zmanjšala za približno tretjino, čakalne dobe na meji s Hrvaško so se podvojile, stroški pa rastejo na vseh segmentih (delo, takse, goriva, cestnine).

"V zadnjih letih je propadlo 500 avtoprevoznikov" "Konkurenčnost slovenskih avtoprevoznikov je močno padla," je poudaril Pintar in dodal, da je v zadnjih letih letno propadlo približno 500 avtoprevoznikov. Izpostavil je, da bi moralo ministrstvo za promet opraviti nadzor nadzornih inštitucij, usposobiti nadzornike ter da bi morali k svojemu nadzoru povabiti tudi nadzornike iz avtoprevozniških vrst.

"V primeru, da politika ne bo doumela, da je avtoprevozništvo gospodarska panoga, ki je za Slovenijo pomembna, bomo postali odvisni od tujih avtoprevoznikov, kar pomeni počasno umiranje slovenskega avtoprevozništva," je zaključil Pintar.

Ne spreglejte