Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
1. 6. 2011,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 13.49

8 let

Prenovljeni Zeltweg skozi oči dirkača …

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijski poslovnež Dietrich Mateschitz je pred kratkim dal krila še eni ikoni motošporta, saj je z njegovo pomočjo iz pepela vstal Zeltweg oziroma po novem Red Bull Ring.

Krožna dirka državnega prvenstva

Ker v Sloveniji še vedno nimamo ustreznega motošportnega objekta, ki bi rešil mnogo težav domačih dirkačev in zagotovo učinkoviteje kot visoke kazni dosegel tudi dvig varnosti v cestnem prometu, je prenovljeni Zeltweg kmalu po odprtju že gostil tudi krožno dirko slovenskega državnega prvenstva. Kako sta videti prenovljena steza in sodobni motošportni park Red Bull Ring, pa si oglejte v "on-board" posnetku, ki je nastal v kokpitu dirkalnika alfa romeo 156 2.0 slovenskega dirkača Stanislava Smolnikarja iz kluba AMD Slovenija avto.

Zeltweg je dobil krila

Prenovljeni Zeltweg oziroma po novem, jasno, Red Bull Ring so uradno odprli v nedeljo, 15. maja letos. Na prireditvi se je kljub dežju kar trlo znanih imen iz sveta športa, ki jih je spremljalo okoli 300 predstavnikov sedme sile in okoli 25 tisoč gledalcev. Na dirkališče v Spielbergu sta takrat prišla oba F1 dirkača moštev Red Bull, aktualni svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel in Avstralec Mark Webber. Med gosti nista manjkala niti Niki Lauda in Gerhard Berger, ki sta svoje bolide zaupala zimskima športnikoma Thomasu Morgensternu in Akslu Lundu Svindalu ter se pridružila množici navdušenih gledalcev. S svojo prisotnostjo je ponovno vstajenje nekdanjega Österreichringin in A1 Ring osebno počastil tudi glavni šef sodobne formule 1 Bernie Ecclestone.

Red Bull Ring – platforma neskončnih možnosti

Red Bullov obnovitveni projekt Spielberg je trajal tri leta, rezultat pa je sodobni motošportni park, ki poleg paddocka z 28 modernimi garažami in 4318 metrov dolgo stezo (prej je bila dolga 6100 metrov), ponuja tudi off road stezo in vso drugo infrastrukturo sodobnega motošportnega parka. Da predstavlja platformo neskončnih možnosti, je potrdil tudi najuspešnejši avstrijski dirkač Niki Lauda: "Iskrene čestitke. Lahko smo zadovoljni in hvaležni, da imamo v Avstriji spet čudovito stezo. Bolje ne more biti. Vendar je še prezgodaj, da bi razmišljali o povratku formule 1 na Red Bull Ring. Stezo bodo nedvomno obudile prihajajoče vrhunske serije, kot na primer DTM čez tri tedne, kakor tudi številne raznolike možnosti preživljanja prostega časa v Spielbergu."

Ne spreglejte