Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
23. 12. 2014,
12.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 23. 12. 2014, 12.56

8 let

Za varnejše voznike prihodnosti: Ford na tečaj poslal 6.100 mladih Evropejcev

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skozi Fordov program Driving skills for life letos 6.100 mladih Evropejcev. Akcija o ozaveščanju o nevarnostih alkohola v prometu uspešna tudi globalno.

Med osmimi državami uradno ni bilo Slovenije. Uvoznik kljub temu izobraževal na dnevih odprtih vrat …

Zadnja preventivna akcija, po kateri je velika večina udeležencev, starih med 18 in 24 let, izkušnjo opisala kot zelo pozitivno, priporočila pa bi jo tudi znancem in prijateljem, je v sklopu 133 srečanj potekala v kar osmih evropskih državah – Belgiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Romuniji, Rusiji, Španiji in Veliki Britaniji.

Alkohol za volanom smrtno nevaren. "Selfie" tudi.

Koristnost omenjene akcije je nedvomna, saj velja, da so ravno prometne nezgode zaradi vpliva alkohola vodilni vzrok smrti.

Dokaz, da je modri oval v koraku s časom, je tudi aktivno ubadanje s težavo, imenovano "selfie". V prizadevanju po izkoreninjenju fotografiranja avtoportretov med vožnjo in kot prikaz nevarnosti te samovšečne aktivnosti je Ford pripravil tudi posebne vaje, ki pokažejo in dokažejo, kako dragocene so lahko izgubljene sekunde, celo desetinke pozornosti lahko pomenijo najhujše. Rezultati dveh raziskav namreč kažejo, da so "selfieji" med vožnjo stalni (ali občasni) spremljevalci kar 25 odstotkov mladih voznikov.

V sklopu izobraževanja Ford vestno uporablja tudi večkrat omenjeno in tudi pri slovenskih voznikih dobro sprejeto "pijano obleko".

Ford – pionir brezplačnega usposabljanja mladih voznikov

Ford je bila prva avtomobilska znamka, ki je ponudila brezplačno usposabljanje in izobraževanje mladih voznikov, omenjenega programa pa se je v enajstih letih udeležilo že več kot pol milijona ljudi po vsem svetu.

Jim Graham, vodja Fordovega programa Driving skills for life: "Nenehno na novo ocenjujemo najučinkovitejše načine, kako posredovati nekatera resna sporočila. Opazovanje nekoga, ki poskuša opraviti preprosto nalogo, medtem ko nosi 'pijano obleko', ponavadi vzbudi nekaj smeha, a jasno je, da ljudje razmišljajo tudi o tem, kako je sploh mogoče voziti, ko pa so vendar sposobnosti tako zmanjšane."

Ne spreglejte