SiolNET. Avtomoto Novice
5,77

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prevelike "ledvičke"? BMW ima zanje praktičen razlog.

5,77

termometer

BMW je s prenovo serije 7 dvignil veliko prahu, predvsem zaradi 40 odstotkov večjih ledvičk. A izrazito povečanje ni le zaradi vizualne privlačnosti, velike ledvičke izboljšajo aerodinamiko in pretok zraka na spodnjem delu odbijača.

BMW je za 40 odstotkov povečal sprednji ledvički in s tem izboljšal aerodinamiko ter serijo 7 naredil še bolj samozavestno. BMW je za 40 odstotkov povečal sprednji ledvički in s tem izboljšal aerodinamiko ter serijo 7 naredil še bolj samozavestno. Foto: BMW

Večji avto, večje ledvičke

Alexey Kheza je oblikovalec pri BMW-ju, zato iz prve roke pozna razloge za izrazito povečanje sprednjih ledvičk. V prvi vrsti gre za nov oblikovalski jezik, kjer so serijo 7 vizualno približali preostalim modelom. Tako kot sta X5 in novi X7 dobila večje ledvičke, jih je morala tudi serija 7. Večji kot je avtomobil, večje bodo ledvičke, saj se s tem pozicionira znotraj družine BMW.

A kot je razložil Kheza, večje ledvičke niso tam le zaradi lepote. Zaradi 40-odstotnega povečanja so lahko prečistili dizajn nosu. Odstranili so lahko spodnji del mreže ter namestili ploščo, ki preusmerja zrak neposredno skozi zračne lopute. S tem so za odtenek izboljšali aerodinamičnost te velike limuzine. Vsaka spremenjena stvar ima svoj namen, pri BMW-ju pa so lahko rešili dve težavi na en mah. Med pomembnejše vidike pa štejejo tudi samozavestno držo serije 7, ki bo k znamki privabila še več kupcev.

BMW serija 7 Avtomoto BMW 7: prenova prinaša 40 odstotkov večje "ledvičke" #foto BMW X7 Avtomoto Premiera v Sloveniji: največji BMW, ki zelo mika tudi Slovence Maciej Galant Avtomoto Slovencem prodaja BMW-je: Življenje je super, pogoji za "biznis" ne

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • prevoz / 14.03.2019. ob 08:03 +6 - 2

  sam imam bmw, ampak takšne ledvičke me spominjajo na masko ameriških tovornjakov

  +6 - 2
 • sanfrancisco / 14.03.2019. ob 16:03 +4 0

  Res so glomazne, luči izgledajo pa premajhne.

  +4 0
 • kd8 / 15.03.2019. ob 11:35 +3 - 1

  Če gledaš samo ledvičke, izleda kot da so jih prilepili iz vsaj dvakrat večje fotografije drugega BMW-ja. Žal zelo nesorazmerno in neestetsko.

  +3 - 1
delitve: 41
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin