Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
6.53

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Citroën

Natisni članek

avtomobilska oprema advertorial Citroën servis avtomobila klimatska naprava

Torek, 1. 6. 2021, 6.53

2 meseca, 1 teden

Poleti se bomo hladili po francosko

Vsebino omogoča Citroën
par ljubezen narava

Koliko dni je do poletja? Kdo bi štel. Šteje vsak dan, ki ga preživimo na soncu, v objemu najdražje osebe, z družino ob sebi, pa naj bo dež ali sonce. Jutranje vremenske napovedi so vedno bolj obetavne in končno si lahko obetamo malo višje temperature, ko si bomo zadali poseben cilj: danes bomo končno pripravili avtomobil na poletje. Ampak kaj vse že to pomeni? Pnevmatike so že zamenjane. Je to vse? Na žalost to ni vse in na srečo nam je na voljo zanesljiv in skrben servis Citroën, kjer je dobrodošlo prav vsako vozilo, ne glede na njegovo poreklo. Prav zato je Citroën kot ena velika družina – nasmejana in optimistična, ki v svoje okrilje vedno sprejme vsakogar.

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Priprava vozila na brezskrbno poletje

Vsaka vožnja z avtomobilom, pa naj bo to dnevna vožnja na delo ali dolgi družinski izleti ob koncu tedna, potovanje po Sloveniji ali dlje, bo veliko bolj sproščena, če bomo vedeli, da je naš avtomobil popolnoma pripravljen na vse izzive, ki jih prinaša poletje s svojimi ekstremnimi temperaturami.

Tudi vozila potrebujejo spomladansko čiščenje in osvežitev, kot ga ponavadi privoščimo stanovanju, okolici hiše in ne nazadnje tudi svojemu telesu, ki ga moramo malce osvežiti po dolgem zimskem "spanju". Jekleni konjiček nam bo hvaležen za osvežitev, mi pa se bomo v njem počutili bolj varne, saj brezhibno, zanesljivo vozilo pomeni tudi varno udeležbo v prometu. Še bolj samozavestno se bomo odpeljali na težko pričakovan prvi poletni zmenek.

Vendar ni vse v estetiki, spomladanska opravila pri negi vozila so nujna tudi za pravilno delovanje motorja, klimatskega sistema in prezračevanja. Tako podaljšamo življenjsko dobo svojemu avtomobilu.

Poleti se vse vrti okrog klimatske naprave

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Poskrbite, da bo vaše vozilo v dobrem stanju in varno za vožnjo. Redno vzdrževanje vozila je nujno, saj le tako lahko poskrbimo, da je naš avtomobil vedno v dobrem stanju in pripravljen na nove avanture.

Osnovno pripravo in pregled vozila lahko opravimo sami, skrbnim, strokovnim in pooblaščenim strokovnjakom servisa Citroën pa prepustimo zahtevnejša opravila. Na vzdrževalnem servisu bodo zanesljivi strokovnjaki med drugim pregledali zavore, zavorno tekočino, olje in filter za olje, svetila, sistem goriva, stanje akumulatorja (pozimi namreč kapaciteta akumulatorja oslabi) in hladilni sistem.

Že zelo zgodaj poleti se vse začne vrteti okrog klimatske naprave. Ko prvič zaženemo klimo, se lahko po avtomobilu razširi neprijeten vonj. To je znak, da moramo peljati vozilo na pregled klimatske naprave, polnjenje naprave s plinom ter dezinfekcijo prezračevalnega sistema.

Pregled klime po ugodnih cenah

Ciitroen klima | Foto:

Na 26 pooblaščenih servisih Citroën sta vam na voljo naslednja akcijska paketa za vzdrževanje klimatske naprave:

  • Pregled klime z dezinfekcijo 20,99 evra
  • Pregled klime z dezinfekcijo in original filter zraka že od 36,07 evra 

Preverimo tudi obvezno opremo v vozilu: potrebujemo varnostni trikotnik, prvo pomoč z veljavnim rokom in komplet žarnic. V prtljažniku imamo lahko tudi dodatno tekočino za vetrobransko steklo, gasilni aparat, vlečno vrv in baterijsko svetilko.

Kjer je vsako vozilo v najboljših rokah

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Na voljo je kar 26 pooblaščenih servisov Citroën po Sloveniji, kjer so vsem voznikom vedno na voljo izkušeni in strokovno usposobljeni strokovnjaki. Lahko ste prepričani, da je vaše vozilo v najboljših rokah. Pooblaščeni serviserji Citroën vedno vedo, kaj potrebuje vaš avto ob naslednjem servisu. V pooblaščenih servisih Citroën uporabljajo originalne nadomestne dele Citroën.

Poleg strokovnega pregleda so vedno na voljo zanimivi sezonski paketi.

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

POIŠČITE POOBLAŠČENEGA SERVISERJA CITROËN.

NAROČITE SE NA SERVIS.

PREVERITE VSE SERVISNE UGODNOSTI.

Servisi Citroën – zanesljivo skrbni

Čas je za spomladansko čiščenje

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Očistite vozilo, stekla, tesnila stekel in elemente podvozja, kjer so se nabrali ostanki zimskega posipavanja s soljo. Sneg, sol, pesek in kamenčki lahko pustijo sledi na karoseriji, barvi, plastiki, gumah, železu, gumi okrog oken, tudi steklu. Ko vozilo operemo, ga moramo obdelati z ustreznimi sredstvi. Preverimo, v kakšnem stanju so brisalci, ki jih je priporočljivo zamenjati pred zimo in po njej. Poletni deževni nalivi bodo za nove brisalce mala malica, saj se sicer vsaka najmanjša poškodba gumice brisalca že pozna pri kakovosti brisanja stekla.

Z ustrezno tekočino napolnite posodo s tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla. Raztopina za stekla ima poleti drugačno nalogo kot pozimi. Poleti se na steklih nabirajo mrčes, cvetje, iglice in druga nesnaga iz okolja, ki poslabša vidljivost, kar zelo vpliva na varnost vožnje.

Vsak mesec nov izdelek po ugodni ceni

V servisni mreži Citroën je vsak mesec na voljo nekaj izdelkov (tako imenovani Citroënov izdelek meseca), ki so sezonsko zanimivi, uporabni, cenovno nadvse konkurenčni, dostopni pa so tudi voznikom drugih znamk.

PREVERITE IZDELEK MESECA.

Svež in zdrav zrak v kabini – skrb zase

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

V avtomobilu, ki smo ga parkirali na soncu, temperatura lahko hitro doseže tudi 60 stopinj Celzija, zato moramo pred začetkom vožnje dobro prezračiti vozilo. Velike temperaturne razlike poslabšajo naše počutje in slabo vplivajo na zbranost voznika, vendar s klimo ne smemo pretiravati, saj tudi prehitro hlajenje ni dobro za naše zdravje. Klima je seveda obvezna, saj nikomur več ne pade na pamet, da bi se vozil po žgočem soncu brez vklopljene klimatske naprave. Pri izbiranju prave temperature v avtomobilu moramo poleti delovati po načelu manj je več. Razlika med notranjo temperaturo, ki jo dosežemo z uporabo klime, in zunanjo temperaturo ne sme biti višja od sedmih stopinj Celzija, zračniki pa naj bodo usmerjeni v strop.

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Poleti je klimatska naprava nepogrešljiva, servisiranje pa je priporočljivo na vsaki dve leti ali po 30 tisoč kilometrih. Za varno uporabo klimatske naprave je treba skrbeti za njeno redno in pravilno čiščenje, vzdrževanje ter servisiranje. Redno vzdrževana klima poskrbi za čist zrak v vozilu, kar je še posebej pomembno v času, ko nas skrbijo morebitne okužbe. V plinu in mikrofiltru se lahko razmnožijo bakterije in drugi mikroorganizmi, ki lahko onesnažujejo zrak v potniški kabini vozila.

Na pooblaščenih servisih Citroën si zagotovite pregled delovanja klimatske naprave, prezračevalnih filtrov in filtra zraka potniškega prostora ter količine hladilnega plina. In ne nazadnje tudi razkuževanje (dezinfekcijo) klimatske naprave. V sistemu klimatske naprave se namreč med delovanjem ustvarja kondenz, zato nastanejo ugodne razmere za razvoj mikroorganizmov, kar neprijetno vpliva na počutje in zdravje potnikov v vozilu.

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Brezplačen klub, kjer imate tudi do 40 odstotkov prihranka

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Izkoristite vse prednosti članstva v Klubu zvestobe MyCITROËN plus, ki je brezplačno in vam prinaša številne ugodnosti vse leto. Vzdrževanje vašega avtomobila bo lažje in cenejše kot kadarkoli.

Prihranki, ki jih ponuja Klub zvestobe MyCITROËN plus:

- prihranki do 35 odstotkov pri vzdrževanju vozila,

- prihranki do 40 odstotkov pri originalni dodatni opremi,

- prihranki do 17,5 odstotka pri oljih in mazivih znamke TOTAL,

- popusti naraščajo z leti oziroma s starostjo vozila.

Še niste včlanjeni v klub zvestobe? Včlanite se prek spletnega obrazca ali pa se oglasite v najbližjem pooblaščenem servisu Citroën oziroma pokličite na brezplačno številko 080 30 15.

Včlanite se v Klub zvestobe MyCITROËN plus

Sezonske ugodnosti za člane kluba:

PREVERITE VSE UGODNOSTI KLUBA ZVESTOBE MyCITROËN plus.

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Razlog več za članstvo v klubu zvestobe MyCITROËN

Poleg številnih drugih ugodnosti, s katerimi Citroën nagrajuje zvestobo voznikov oziroma lastnikov vozil Citroën, je na voljo dodatna, s katero nagrajujejo tudi opravljanje rednih vzdrževalnih servisov v pooblaščeni mreži Citroën. Do članov Kluba zvestobe MyCITROËN plus so zanesljivo skrbni, zato jim za izkazano zaupanje ob rednem servisiranju vozila v pooblaščeni servisni mreži Citroën v skladu s priporočili proizvajalca zagotavljajo eno leto brezplačne storitve Citroën Asistenca Plus, kar je razlog več, da skrb za svojega citroëna prepustite strokovnjakom v pooblaščenih servisih Citroën.

Tudi najbolj skrbni vozniki namreč včasih potrebujejo pomoč na cesti.

Citroën Asistenca Plus vam s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 22 99 zagotavlja brezplačno avtovleko ali pomoč na mestu na območju Republike Slovenije 24 ur na dan in vse dni v letu v naslednjih primerih:

  • okvare na cesti,
  • prazne pnevmatike,
  • izgubljen ključ,
  • točenje napačne vrste goriva v rezervoar ali
  • nevozno vozilo zaradi prometne nesreče.

Citroën Asistenca Plus – ko je redno servisiranje dodatno nagrajeno.

Citroen | Foto: Citroën Foto: Citroën

Ne spreglejte