Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2012,
10.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peugeot

Ponedeljek, 23. 4. 2012, 10.50

8 let

Peugeot 208 na slovenskih cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Peugeot 208 je krajši, ožji in nižji od modela 207. "Downsizing"? Ne, notranjost je prostornejša. Na zadnji klopi je pet centimetrov več prostora, prtljažnik pa je z 285 litri narasel za 15 litrov.

Povsem drugačen peugeot

Kot smo že poročali s prve vožnje, je v notranjosti največ sprememb doletelo armaturno ploščo. Voznik gleda merilnike čez volanski obroč, osrednjo konzolo pa krasi velik zaslon, pod katerim sta le dva gumba, vse drugo deluje na dotik.

Tri- in petvratne različice s tremi stopnjami opreme bodo natančnejši poznavalci med seboj ločili po detajlih na sprednji maski. V nasprotju s predhodnikoma 206 in 207 pa nista predvideni izvedbi CC in SW.

Po petkrat bencin in dizel

Motorna ponudba bo popolna poleti, ko pridejo bencinski 1,0 VTi 68, 1,2 VTi 82 in 1,6 THP ter dizelski 1,4 e-HDi, sicer pa že obsega dva bencinska in štiri dizelske motorje. Značilnost dizlov je, da vsi ostajajo pod mejo 100 gramov ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer in da imajo vsi, razen različice 1,4 HDi, vgrajen sistem stop&start. V tabeli so podatki o kombinacijah z ročnimi in robotiziranimi pet- in šeststopenjskimi menjalniki.

Oprema

Cene peugeota 208 segajo od 10.200 (1,0 VTi 68 access) do 17.500 evrov (1,6 e-HDi 115 allure). Osnovna oprema access zajema ESP, šest varnostnih vreč, tempomat, potovalni računalnik … Active za dodatnih 1.400 evrov med drugim ponuja tudi klimatsko napravo, meglenke, radio in CD-predvajalnik z mp3, usnjen volanski obroč in pomoč pri speljevanju v klanec. Še za 1.300 evrov je dražja oprema allure z multimedijskim sistemom SMEG, USB-vtičem in sistemom Bluetooth, sprednja sedeža sta športna, notranjost samodejno klimatizirana, brisalca delujeta senzorsko. Ta oprema ponuja dnevne luči LED in platišča iz lahke litine. Med dodatno opremo izpostavljamo panoramsko streho in navigacijsko napravo.

Prodajni načrti

Prodaja se v Sloveniji začenja maja, letno pa nameravajo prodati 1.300 vozil. Predvidevajo, da se bo največ kupcev odločilo za 1,2-litrski bencinski motor. Maja bodo prodali še zadnje dvestosedmice iz stare zaloge, modela 207 CC in 207 SW pa ostajata v redni proizvodnji.

Ne spreglejte