SiolNET. Avtomoto Novice
1,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo v Sloveniji: volvo V60

1,44

termometer

volvo V60
Foto: Gregor Pavšič

Volvo ima bogato tradicijo izdelovanja družinskih karavanov, model V60 pa je eden od njihovih najbolj priljubljenih modelov. Je preveč podoben večjemu V90 ali je prav ta podobnost eden njegovih čarov?

Na slovenske ceste je zapeljala nova generacija volva V60, ki oblikovno in vsebinsko predstavlja manjšega brata večjega karavana V90. V primerjavi z njim je kljub navidezni izraziti podobnosti 18 centimetrov krajši, zato ju na cesti ne bi smeli zamenjati. Z dolžino 4,7 metra je novi V60 od predhodnika daljši 13 centimetrov. Pridobil je nekaj medosne razdalje, s skrajšanim sprednjim previsom pa je na cesti postal bolj kompakten.

volvo V60 Avtomoto Velikost platišč: kakšen je vpliv na davek in ceno

volvo V60 Foto: Gregor Pavšič Prostoren in varen ter alternativa nemškim premium karavanom

Volvo tako nadaljuje svojo bogato tradicijo družinskih karavanov, ki stavijo predvsem na dovršeno oblikovanje, varnostne tehnologije in prostornost. S skoraj 530 litri osnovne prostornine prtljažnika je vodilni v svojem premium razredu, enako dobro se odreže tudi pri prostoru za kolena v drugi vrsti sedežev.

Sistem City Safety prinaša samodejno zaviranje, pri tem pa prepoznava pešce, kolesarje in velike živali. Sistem sproži samodejno zaviranje, če obstaja nevarnost trka z vozili, ki so zašla na nasprotni prometni pas. Serijsko je V60 opremljen tudi s tempomatom, omejevalnikom hitrosti, asistentom za preprečitev odvzema prednosti pri zavijanju levo, asistentom za ohranjanje vozne smeri, prepoznavanjem prometnih znakov in podobno.

Prihajata tudi priključna hibrida

Avtomobil bo sprva na voljo z dvema dizelskima motorjema D3 in D4 ter zmogljivim bencinskim motorjem T6. Do konca leta 2019 bo V90 na voljo tudi z dvema priključno-hibridnima pogonoma, bencinsko ponudbo pa bo dopolnil motor T5.

Redne cene za V60 z dizelskim štirivaljnim motorjem (110 kilovatov) se bodo začele pri slabih 42 tisoč evrih, za bencinski model T6 (228 kilovatov) pa pri 56 tisočakih. Ob lansiranju modela na slovenski trg je do preklica na voljo še posebni paket, ki prinaša V60 za 37 tisočakov.

volvo V60 Foto: Gregor Pavšič

volvo V60 Foto: Gregor Pavšič

volvo V60 Foto: Gregor Pavšič

volvo V60 Foto: Gregor Pavšič

volvo V60 Foto: Gregor Pavšič volvo V60 Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 34
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin