Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2017,
13.43

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije d.d.

Natisni članek

advertorial zimske gume Sava Eskimo Telekom Slovenije

Petek, 27. 10. 2017, 13.43

2 meseca, 2 tedna

Kako hitro in ugodno do zimskih pnevmatik?

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije d.d.

Bliža se 15. november, torej skrajni datum, do katerega boste morali svojega jeklenega konjička opremiti z zimskimi pnevmatikami. Zagotovite si ugoden nakup na 24 obrokov brez obresti, in to samo v nekaj klikih iz naslanjača.

Zima, cesta, avtomobili | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

V prihodnjih dneh vas čakata dva oz. trije pomembni koraki:

#Preverjanje stanja in uporabnosti starih zimskih gum

#Nakup novih pnevmatik

#Pravočasna premontaža

Ali so moje stare gume še vedno uporabne?

Pri izboru in preverjanju gum ne smemo sprejemati kompromisov, saj so edina stična točka s cestiščem. In prav v najskrajnejših vremenskih razmerah brezhibnost pnevmatik najbolj pride do izraza.

Že pri manjšem zdrsu lahko namreč kakovostne gume svoje delo opravijo z odliko in preprečijo trčenje. Kakovostna guma ima tudi velik vpliv na zavorno pot na mokri podlagi.

Pnevmatike | Foto: Ko boste preverjali uporabnost svojih starih zimskih gum, upoštevajte predvsem dvoje: globino profila in starost. Nove zimske gume imajo navadno osem milimetrov, nekatere celo devet milimetrov globoke kanale. S prevoženimi kilometri se ti tanjšajo. V Sloveniji zakonsko določilo prepoveduje vožnjo z manj kot tri milimetre globokim profilom, vendar preizkusi na snegu in tudi na mokri cesti kažejo, da se oprijem gum pod mejo štirih milimetrov začne drastično slabšati in da je globina treh milimetrov le še komaj varnostno zadovoljiva.

Poleg tega na kakovost gume vpliva tudi njena starost – ne glede na to, koliko smo jo obrabili. Življenjska doba gume naj bi bila tako samo tri leta.

Trik za boljšo zimsko vozno izkušnjo: menjava po 8.000 kilometrih

Strokovnjaki iz gumarske industrije pravijo, da je smiselno med zimo menjati gume s sprednje na zadnjo os. Pri avtomobilu z dvokolesnim pogonom se sprednji gumi obrabita hitreje kot zadnji. Po okrog osem tisoč prevoženih kilometrih je tako smiselno prestaviti gume z zadnjih na sprednja kolesa.

Izkoristite svojo zvestobo – do kakovostnih pnevmatik po ugodnih pogojih

Gume Telekom | Foto:

Telekom Slovenije je za svoje člane Programa zvestobe pripravil ponudbo zimskih gum Sava, ki so tudi letos na testih zimskih gum evropskih avtomobilskih klubov dosegle zelo dobre rezultate.

Izbirajte med petimi najbolj iskanimi dimenzijami pnevmatik Sava Eskimo in se čim prej varno zapeljite na cesto. Ne čakajte do zadnjega trenutka. Ali ste vedeli, da se oprijem letnih pnevmatik poslabša že, ko temperatura pade pod sedem stopnic Celzija?

Samo nekaj klikov vas loči od novih zimskih gum

Izberite pravo dimenzijo pnevmatik in izkoristite točke zvestobe Telekoma Slovenije.

Posebno ugodnost nakupa zimskih pnevmatik v sklopu Programa zvestobe lahko izkoristite naročniki storitev Telekoma Slovenije in uporabniki predplačniške telefonije Mobi, ki ste zasebni uporabniki, samostojni podjetniki in fizične osebe z registrirano dejavnostjo.​

Nakup iz naslanjača je preprost, ugoden in hiter – nove zimske pnevmatike boste na svoj naslov prejeli hitro in brezplačno. Nakup boste lahko poravnali v 24 obrokih brez obresti, mesečni znesek pa vam bodo zaračunali kar za storitve Telekoma Slovenije.

Torej brez skrbi, iskanja vaše nove zimske pnevmatike je konec: izberite, izpolnite podatke in počakajte na svoj paket!

Zima na cesti in zimske razmere | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar

 

 

In ne pozabite preverjati redne ponudbe Programa zvestobe Telekoma Slovenije, ki zvestobo svojih uporabnikov nagrajuje z vedno novimi možnostmi in raznoliko ponudbo izdelkov po odličnih cenah.

Izbira je pestra, tako da se za vsakega najde nekaj: od telefonov, računalnikov, tablic, televizij do bele tehnike, robotskih sesalnikov, opreme za športne aktivnosti, električnih skirojev in rolk.

 

Še niste član Programa zvestobe Telekoma Slovenije? Registrirajte se v Moj Telekom, postanite zvesti član Telekoma Slovenije in že v naslednjem trenutku boste lahko izbirali med ponudbo odličnih izdelkov za dom in prosti čas. Registracija je hitra in preprosta, poleg ugodnega in udobnega nakupovanja pa vam Moj Telekom omogoča še mnogo drugih uporabnih funkcij. Če pohitite, lahko osvojite tudi uporabno nagrado.

Ne spreglejte