SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Abanka Vipa v izdajo obveznic z državnim poroštvom

3

termometer

Nadzorni svet Abanke Vipa se je v ponedeljek seznanil s pridobitvijo 80 milijonov evrov sindiciranega posojila.

Poleg tega je nadzorni svet izdal še soglasje k izdaji obveznic Abanke Vipa s poroštvom Republike Slovenije v skupni nominalni vrednosti izdaje do 750 milijonov evrov. Zaradi tega so nadzorniki hkrati znižali plače uprave banke na raven vladnih priporočil. Abanka Vipa je posojilo pridobila od tujih bank Abanka Vipa je sindicirano posojilo brez jamstva države z enoletno ročnostjo pridobila od tujih bank pod vodstvom Commerzbank Aktiengesellschaft, DZ BANK, Erste Group, Intesa Sanpaolo in Raiffeisen Zentralbank.

Pogodbo o najetju sindiciranega posojila je Abanka Vipa z izbrano skupino tujih bank podpisala minuli petek. To je že dvanajsto tovrstno posojilo, ki ga je Abanka do sedaj najela na mednarodnem kapitalskem trgu.

Nadzorniki potrdili poročilo o finančnem poslovanju banke Nadzorni svet je potrdil tudi poročilo o finančnem poslovanju banke v prvih sedmih mesecih letos. Pri tem je ugotovil pozitivne trende glede na polletni rezultat ter potrdil pravilnost poslovne politike s prioriteto zagotavljanja dolgoročne varnosti in stabilnosti.

Nadzorni svet je izdal tudi ustrezna soglasja po zakonu o bančništvu ter obravnaval pismi Banke Slovenije po pregledih poslovanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin