SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Županski kandidat Darjan Petrič s podporo štirih strank

2

termometer

Na jesenskih lokalnih volitvah namerava za župana Kranja kandidirati tudi Darjan Petrič, ki ga podpirajo štiri stranke.

Socialni demokrati (SD), Liberalna demokracija Slovenije (LDS), Stranka mladih - Zeleni Evrope (SMS) in Glas žensk Slovenije. Nekdanji plavalec bo na volitvah nastopil pod geslom Kranj zasluži boljše.

"Tesno povezan z mestom Kranj" Predsednica LDS Katarina Kresal je županskega kandidata predstavila kot človeka, katerega plavalne kolajne so tesno povezane z mestom Kranj in je imel z mestno občino trdno vez že pred samo najavo županske kandidature. Hkrati je poudarila, da je Petrič "sinonim za vrhunske rezultate".

Majda Potrata (SD) je pri kandidatu izpostavila njegovo zakoreninjenost v Kranju, predanost ljudem in svetovljanstvo (poleg študija na kranjski Fakulteti za organizacijske vede je namreč študiral v Tucsonu in Baltimoru), poudarila pa je, da na lokalnih volitvah ne bo pomembno samo sodelovati, ampak tudi zmagati.

Predsednik SMS Darko Krajnc je podporo stranke Petriču razložil s skupnimi točkami na področju mladinske politike, oboji pa se tudi zavzemajo, da bi Kranj postal varčno in energetsko samozadostno mesto. Predsednik mestnega odbora SD Stane Boštjančič od novega župana pričakuje bolj učinkovito mestno upravo in manjšo odvisnost od opozicije. Predsednica mestnega odbora LDS Darja Kovačič pa je poudarila, da je Petrič že dokazal, da zna voditi velike projekte.

"Kranj v zadnjih letih tonil v sivino povprečja" Sam Petrič je na predstavitvi v Mestni hiši povedal, da je vajen težkega dela, prizadeval pa si bo, da bo Kranj spet postal zgled drugim, saj je "v zadnjih letih tonil v sivino povprečja" in ni izkoristil razvojnih potencialov. Kranj je bil po njegovih besedah "na svetovno gospodarsko krizo pripravljen, saj je v krizi že 20 let".

Kot župan ne bo podlegal pritiskom različnih interesnih lobijev, infrastrukturne projekte bo vodil s sredstvi EU po kriterijih akutnosti, po Petričevih besedah pa pri županovanju ni prostora "za polovičarstvo ali sedenje na dveh stolih". Želi predvsem povezovati in iskati rešitve, je svojo predstavitev zaključil Darjan Petrič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin