TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 16.20

8 let

V KIK Kamniku bodo prekinili stavko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zaposleni v družbi KIK Kamnik bodo v četrtek, potem ko so danes z upravo družbe dosegli sporazum o izpolnitvi stavkovnih zahtev, začasno, do izpolnitve zahtev, prekinili stavko.

Po podpisanem sporazumu bodo delavci prvi del majske plače dobili izplačan do petka, drugi del pa do prihodnjega petka.

Majska plača bo po zagotovilih uprave družbe, ki jo vodi Aleš Erbežnik, izplačana s pripadajočo stimulacijo v celoti tudi v času stavke, je sporočil predsednik sindikata in vodja stavkovnega odbora v družbi Stane Zobavnik.

KIK Kamnik se je med drugim obvezal, da bo plače v času stavke v juniju in juliju ter možnem nadaljevanju izplačal v celoti.

V prihodnje se bodo plače po sporazumu izplačevale najkasneje do 18. dne v tekočem mesecu za pretekli mesec, za mesec junij pa najkasneje do 25. julija. Letošnji regres bo izplačan v dveh delih: prva polovica najkasneje do 27. avgusta, druga polovica pa najkasneje do 1. oktobra.

Prav tako naj bi v dveh delih izplačali zaostale prispevke za obvezno dodatno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, in sicer prvi del najkasneje do 25. avgusta in drugi del do 25. oktobra. Prispevki naj bi se odslej redno plačevali.

Uprava bo takoj uredila področje varnosti in zdravja

Uprava družbe se je po sporazumu obvezala, da bo do 15. julija pripravila obračun dela plač iz naslova uskladitve plač z rastjo inflacije in življenjskih stroškov za leto 2008 in za leto 2009 (od januarja letos za 1,15 odstotka). Na podlagi obračuna bo izplačan del plače iz naslova eskalacije plač v dveh enakih delih; prvi del ob izplačilu julijske plače in drugi del ob izplačilu avgustovske plače. V prihodnje se bo eskalacija izplačevala sproti.

Po sporazumu bo uprava KIK Kamnika takoj uredila področje varnosti in zdravja pri delu ter požarnega varstva do ravni, ki bo zagotavljala varne in zdravju delavcev neškodljive delovne pogoje in okolje ter varnost za širšo okolico. Uredili naj bi tudi razmere na področju zagotavljanja osebne higiene, obutve, delovnih oblek in pranja delovnih oblek.

V primeru, da podpisnika sporazuma - stavkovni odbor in direktor družbe - v časovnih rokih navedenih v sporazumu, sporazumno ne razrešita nastalega problema, lahko stavkovni odbor brez prejšnje petdnevne napovedi začne z nadaljevanjem stavke.

Zaposleni so stavko napovedali 18. junija, začela pa se je 23. junija.

Ne spreglejte