Ponedeljek,
15. 4. 2024,
21.26

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

streljanje film Alec Baldwin

Ponedeljek, 15. 4. 2024, 21.26

2 meseca

Orožarka iz Baldwinovega westerna Rust obsojena na leto in pol zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Alec Baldwin | Sodnica je ob tem dejala tudi, da je imela obsojenka več kot dovolj priložnosti, da preveri, ali je v pištolo naložila prave naboje. Obtoženki je izrekla najvišjo mogočo kazen, 18 mesecev zapora, kot so zahtevali tožilci. Baldwinu bodo začeli soditi 10. julija. | Foto Reuters

Sodnica je ob tem dejala tudi, da je imela obsojenka več kot dovolj priložnosti, da preveri, ali je v pištolo naložila prave naboje. Obtoženki je izrekla najvišjo mogočo kazen, 18 mesecev zapora, kot so zahtevali tožilci. Baldwinu bodo začeli soditi 10. julija.

Foto: Reuters

Sodišče v ameriški zvezni državi Nova Mehika je danes orožarko Hannah Gutierrez obsodilo na 18 mesecev zaporne kazni zaradi uboja snemalke Halyne Hutchins med snemanjem vesterna Rust leta 2021, poroča ameriška Court TV. Snemalko je ustrelil in ubil glavni igralec ter producent filma Alec Baldwin, ki je prav tako obtožen smrti iz malomarnosti in mu bodo začeli soditi julija.

Porota je 27-letno orožarko 6. marca spoznala za krivo smrti iz malomarnosti, ker je v pištolo namesto lažnega pomotoma naložila pravi naboj. Baldwin je potem na sceni mahal s pištolo, ki se je sprožila. Naboj je zadel in ubil snemalko. Pri tem je bil ranjen še režiser filma.

Snemanje vesterna Rust | Foto: Guliverimage Snemanje vesterna Rust Foto: Guliverimage

Pred izrekom sodbe so na sodišču prikazali film o pokojni snemalki, Gutierrezova pa je med jokom dejala, da jo tragedija preganja od  začetka ter je prosila za pogojno kazen in družbeno koristno delo.

Sharon Stone
Trendi Zvezdnica razkrila, da so jo silili v spolni odnos z znanim igralcem

Obtoženka dobila najvišjo mogočo kazen zapora, Baldwinu bodo začeli soditi julija

Sodnica Mary Marlowe Sommer je pred izrekom sodbe navedla skrivne posnetke telefonskih pogovorov orožarke iz pripora, kjer je od začetka marca. Gutierrezova je v teh iz neznanega razloga prijateljem med drugim povedala, da je tako porota kakor tudi sodnica neumna ter da sodni proces ovira njeno manekensko kariero.

Sodnica je ob tem dejala, da je imela obsojenka več kot dovolj priložnosti, da preveri, ali je v pištolo naložila prave naboje. Obtoženki je izrekla najvišjo mogočo kazen, 18 mesecev zapora, kot so zahtevali tožilci. Baldwinu bodo začeli soditi 10. julija.

Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin znova obtožen uboja
Alec Baldwin
Trendi Alec Baldwin se je izrekel za nedolžnega
Alec Baldwin
Trendi Igralec Baldwin nenamerno ubil snemalko: zdaj je jasno, kdo je kriv #video