SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S sliko jezika razkrito vaše zdravje

3

termometer

Vas nabite čakalnice v zdravstvenih domovih ne mikajo preveč? Več kot pet tisoč let stara kitajska tradicionalna medicina trdi, da je sposobna opisati vaše zdravstveno stanje le s pregledom jezika.

Ko se tradicija in tehnologija, vzhodna in zahodna svetova združita, lahko nastane nekaj podobnega, kot je aplikacija, ki naj bi s kitajskim znanjem in fotografijo jezika preverila vaše zdravstveno stanje. Namen aplikacije ni nadomestiti zdravnika, temveč opozoriti, kdaj je obisk zdravnika nujno potreben.

Ideja o takšni aplikaciji se je porodila računalniškemu oddelku na univerzi v Missouriju, ki v prihajajočem letu načrtuje razvoj omenjene aplikacije. Njena programska oprema bo razkrila zdravstveno stanje na podlagi barve jezika in topel ali hladen zheng, sindrom, tudi dokaz. Zheng naj bi bili vsi znaki, ki se pojavijo pri kakšni bolezni. Rdečkast in rumenkast jezik se povezuje s toplim zhengom, sicer pa s hladnim. Topel in hladen zheng nimata povezave s telesno temperaturo, temveč namigujeta na simptome, ki lahko razkrijejo bolezen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin