Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2012,
13.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

celulit ocenili smo

Torek, 17. 4. 2012, 13.28

7 let, 12 mesecev

Proti celulitu s fokusiranim ultrazvokom Ultrashape

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tretma, ki se odvečnih maščobnih celic loteva s ciljnim razbijanjem.

Mojca Kavka, direktorica Centra za lepoto Alfaestetika, nam je tokrat predstavila Ultrashape. Gre za patentirano tehnologijo, ki je zasnovana na dveh inovacijah. Prva je neinvazivni fokusirani ultrazvok, ki se osredotoči na točno določeno globino podkožnega maščevja in ga uniči, tkivo okoli (koža, živci, žilice, vezivno tkivo) ostane nepoškodovano, njegova vsebina pa se izloči prek limfnega sistema.

Druga inovacija je računalniški sistem, ki zagotavlja natančnost in varnost tretmaja. Z njim se pred obdelavo skenira celotno področje in z natančno določenimi algoritmi izračuna število potrebnih pulzov. Tako je poskrbljeno, da je vsaka točka obdelana samo enkrat, hkrati pa se izognemo značilni neenakomernosti tkiva po liposukciji.

Hitro vidni rezultati

Poseg je neinvaziven, zanj nista potrebna anestezija in okrevanje, rdečica po njem hitro izgine. Primeren je za vse, ki želijo oblikovati svoje telo in se trdovratnih maščobnih blazinic ne morejo znebiti, seveda pa tretma ne more nadomestiti zdravega življenjskega sloga. Tretmaja ni treba ponoviti, prvi učinki so vidni po treh obiskih, ki si sledijo na dva tedna.

Ultrashape osebno

Kot pri prvem obisku, ko sem preizkusila tretma z Vela Shapom II, so me tudi tokrat pred začetkom stehtali in izmerili do zadnjega centimetra okoli stegen, tako da bi lahko, če bi s tretmajem nadaljevala, primerjala svoj obseg pred in po postopku. Po tem, ko podatke vnese v računalnik, mi Mojca Kavka pove, koliko "strelov" na točno določena mesta je potrebnih, da se tam razbije odvečna maščoba.

Točno določeno mesto na predelu na stegnu mi oblepi s kirurškim lepilnim trakom, da se koža pošteno naguba. Ležem na bok, začutim hladno tekočino in tik zatem mehansko ročko, ki drsi po moji koži in vsake toliko povzroči rahlo neprijeten občutek, ki pa po nekaj sekundah izgine. Čez nekaj minut tudi občutek ni več neprijeten, zato se prepustim "masiranju". Sledi dopolnilni tretma Vela Shape II, vse skupaj traja uro in pol.

Po tretmaju je rdečica res hitro izginila, še bolj pa me je presenetilo, ko sem se po dveh tednih vrnila v Alfaestetiko in preverila, ali je bil tretma učinkovit. Obseg stegna se je zmanjšal za več kot centimeter! V tem času sem se redno gibala, pri prehrani sem se izogibala izdelkom iz bele moke in sladkorja in res sem popila dva litra vode na dan. Očitno se je vse skupaj vsaj malo izplačalo.

Ne spreglejte