Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2012,
7.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

bikini

Ponedeljek, 7. 5. 2012, 7.56

8 let

Gibanje na maksimum!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Saj poznate tisti zadnji teden pred odhodom na morje: nakup novih kopalk ali pa vsaj preizkus tistih od lani in običajno začuden pogled v kritične predele z mislijo, od kje se je vzel ves ta "špeh".

V enem letu se ob nezadostnem gibanju in nepravilni prehrani hitro nabere tistih nekaj odvečnih kilogramov. Tokrat se bomo vzdržali moraliziranja o zdravi prehrani in redni telesni aktivnosti in kar nemudoma prešli na intenzivni režim gibanja, ki se ga držite vsaj en mesec pred odhodom (če greste na dopust junija) oziroma (za še večji učinek) kar dva meseca, če boste čofotali šele julija. Tisti, ki na dopust odhajate šele avgusta in se še niste soočili s preizkušanjem kopalk, vas tole besedilo gotovo zdaj še ne mika preveč. Vseeno si povezavo do članka nekam shranite, da ne boste en mesec pred odhodom spet zganjali paniko, kako bi radi shujšali za tistih pet ali deset kilogramov v petih dneh. Ob upoštevanju, da se že držite načela "žri manj", lahko kar nekaj kilogramov izgubite tako, da med svoja vsakodnevna opravila vnesete še več gibanja.

1. V službo odslej peš. To velja, če je pot do službe dolga približno en kilometer (približno 10 do 15 minut hoje). Če ste oddaljeni več, velja, da se odslej v službo vozite s kolesom. Če imate do službe več kot deset kilometrov, pojdite z avtomobilom, a parkirajte en kilometer stran. Se vozite z avtobusom? Izstopite eno postajo prej. Za večji izziv se v službo ne vlecite, ampak poskočno stopajte in si v mislih vztrajno ponavljajte pozitivno afirmacijo. Na primer: V kopalkah sem videti noro seksi.

2. Po malico na drugo lokacijo. Ne samo, da morate sendvič s salamo, sirom in majonezo zamenjati s polnozrnato štručko s svežimi paradižniki in listom zelene solate. Po malico pojdite čim dlje, ker imate na voljo samo pol ure, stopajte hitro. A pozor, ne jejte v stoje! Zdrav obrok pojejte v miru in počasi. Nato pa spet poskočno nazaj na delovno mesto. Tudi pozitivna afirmacija iz prve točke ne bo odveč.

3. Sprehod s psom podaljšajte za 15 minut. Ne samo, da boste z več gibanja pokurili več kalorij. Tudi vaš kosmatinec bo vašega novega podviga zelo vesel. Če nimate psa, razmislite o njegovem nakupu. Dokazano je, da se ljudje, ki ga imajo, gibajo veliko več od tistih, ki psa nimajo. Če ga ne morete imeti, obiščite bližnje zavetišče.

4. Kave s prijatelji zamenjajte s sprehodi. Zakaj bi kramljali ob enournem posedanju in se zraven nalivali še z litri bele kave in gaziranih pijač. Ko vas naslednjič nekdo povabi na kavo, predlagajte sprehod in izberite takšno pot, ki pelje v hrib.

5. Namesto dvigala uporabljajte stopnice. To še posebej velja za vse, ki živite v bloku. Če je vaše stanovanje v desetem ali celo dvajsetem nadstropju, bo sicer podvig toliko težji, a lahko ga prilagodite tako, da izstopite nekaj nadstropij prej. Sicer pa poskusite. Saj veste, gre za intenzivni teden oziroma štirinajst dni in zadnje upanje, da vsaj malo učvrstite zadnjico, ki bo kmalu vsem na ogled. Potem boste spet za eno leto "rešeni".

Ne spreglejte