Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 11. 2013,
20.39

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pletenje branje zima zimska rekreacija

Petek, 22. 11. 2013, 20.39

4 leta, 5 mesecev

Drobne malenkosti za lepše zimske dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Preden zapadete v zimsko depresijo, se spomnite na preproste stvari, ki vam lahko polepšajo še tako turoben dan. Le malo domišljije in igrivosti potrebujete.

Še malo, pa se bomo zbudili v prvo zasneženo zimsko jutro. Dnevi so vse krajši, naše telo hrepeni po soncu in svetlobi, a bioritem gre svojo pot. Morda smo bolj utrujeni, brezvoljni in brez energije, počutimo se šibkejši in vse nam je odveč. Še preden pa to postane scenarij zime pred nami, si naredimo načrt, kako prelisičiti sive dneve. Nekaj idej lahko ukradete kar nam! Spletite si šal (pa kaj, če ne bo popoln!) Ne znate plesti ali kvačkati? Naučite se! V knjižnici si izposodite priročnik o ročnih delih, v trgovinici kupite volno in pletilke, izberite udoben kotiček in začnite delo. Morda bo šlo sprva težko, zanke pa bodo vegaste, a pomembno je, da nadaljujete delo. Le tako boste lahko osvojili osnove pletenja, da o ponosu, ki ga boste občutili, ko bo prvi šal končan, niti ne govorimo.

Če potrebujete še več motivacije, spletite kaj za svoje najbližje. Šal izpod vaših rok bo krasno božično ali novoletno darilo.

Naj zadiši po domači peki Založene pekarne nas vabijo na vsakem koraku, a nič ni okusnejšega od doma pečenih dobrot. Proučite recepte, izberite enega in specite svoj hlebec kruha, slastne rogljičke ali žemljice. Od začetka pa do konca. Ne le, da boste uživali v okusnih dobrotah, vonj po sveže pečenem kruhu bo napolnil vaše stanovanje in ustvaril čudovito vzdušje. Domači bodo navdušeni. Bodite aktivni Če bi se po prihodu iz službe najraje skrili pod odejo in prespali preostanek dneva, poskrbite za to, da si boste nabrali svežih moči za pozno popoldne in večer. In kako se je lažje predramiti kot pa s športno aktivnostjo. Pojdite na sprehod ali pa se vpišite na kakšno od vodenih vadb v bližnji telovadnici. Zvečer bo še prijetneje zaspati, saj boste vedeli, da ste storili nekaj tudi za svoje zdravje.

Naj bo dom vabljivo zavetje Nič ni lepšega, kot v mrzlem zimskem popoldnevu odpreti vhodna vrata svojega doma, sezuti zimske škornje in se preobleči v mehka oblačila in tople copate. Da bo doma še lepše, stanovanju privoščite nekaj zimskih olepšav. Kupite novo mehko odejo, morda posteljnino ali nove blazine za kavč. Izberite dišeče svečke z vonjem po cimetu in vanilji in uživajte v prijetnem okolju, še preden prižgete lučke na smrečici. Za to bo še čas. Vzemite knjigo v roke V dobi pametnih prenosnih telefonov, tablic in računalnikov kar malce pozabimo na dobre stare knjige. Zatekamo se k nadaljevankam in filmom, ki nam v uri ali dveh povedo zgodbo, ne znamo pa se več umiriti in si vzeti več ur (pa čeprav razdeljenih čez ves teden ali mesec) in prebirati strani za stranjo v dolgih romanih. Zimski dnevi so kot nalašč za branje s skodelico vroče čokolade v roki.

 

Ne spreglejte