SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Aaaaaačiiih! Kaj pa če je gripa?

Oglasno sporočilo

Iz nosu nam teče, grlo nas vse bolj boli, nadležen dražeč kašelj ne mine. Naše telo je spet postavljeno pred izziv, ki ga prinašajo gripa in prehladna obolenja, pred katerimi v hladnejšem času nismo varni.

Gripa, Krka

Gripa je zelo nalezljiva okužba dihalnih poti, ki jo povzročajo virusi A, B in C oziroma t. i. virusi gripe. Značilno je, da se skoraj vsako zimo pojavlja v različno hudih epidemioloških izbruhih. Prepoznamo jo zlasti po nenadnem pojavu izrazito zvišane telesne temperature (38,8–40 °C), trdovratnem kašlju, utrujenosti in pomanjkanju teka ter izrazitih bolečinah v mišicah in sklepih (zlasti v rokah in nogah). Pogostejša je pri otrocih, pri katerih se občasno lahko pojavita še bruhanje in driska. Inkubacijska doba (od okužbe do pojava kliničnih znakov) navadno traja od enega do štiri dni, v povprečju pa dva dni. Pri odraslih s kroničnimi srčnimi in dihalnimi boleznimi, pri nosečnicah in imunsko oslabljenih posameznikih obstaja nevarnost, da se razvije v pljučnico.

Če se nas loteva gripa, je zelo pomembno, da si sami pomagamo že ob prvih znakih

Zdravljenje je najbolje začeti v prvih dneh po okužbi, ko so simptomi najizrazitejši. Priporočajo počitek in pitje toplih napitkov. Posežemo lahko tudi po zdravilih za samozdravljenje, ki jih že poznamo, ali pa se o njih posvetujemo s farmacevtom. Če se pojavijo zapleti ali so simptomi prisotni dlje časa, pa moramo obiskati zdravnika.

Gripa, Krka

Ob vročini in bolečinah pri gripi in prehladu vzemimo Daleron C

Gripo in prehlad velikokrat spremljajo zvišana telesna temperatura, glavobol ter bolečine v mišicah in sklepih. Pomagamo si lahko z zdravilom Daleron C v obliki zrnc, iz katerih pripravimo topel napitek z okusom po limoni. Zdravilo vsebuje paracetamol, ki znižuje temperaturo in blaži bolečine, ter vitamin C, ki okrepi telesno odpornost. Daleron C je varna in zanesljiva izbira za vso družino. Niste prepričani, ali gre za gripo ali le prehlad?

Rešite test, ugotovite, kaj bi lahko bilo, in poiščite pravo rešitev.

Pri več simptomih gripe in prehlada vzemimo Daleron COLD3

Daleron COLD3 vsebuje tri učinkovine, ki odpravljajo najpogostejše simptome gripe in prehladaznižujejo zvišano telesno temperaturo, blažijo bolečine v mišicah in sklepih, odmašijo zamašen nos in zmanjšajo izcedek iz nosu ter pomirjajo suh, dražeč kašelj. Zdravilo začne delovati zelo hitro, že po 20 minutah, njegov učinek pa traja več ur.

Besedilo obravnava zdravila brez recepta. Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Naročnik oglasne vsebine je Krka, d. d., Novo mesto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin