Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 14.39

8 let

Znane Slovenke o sončenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekaj Slovenk smo povprašali, ali za sončenje uporabljajo posebne kreme in kako se sploh sončijo. Vse so se strinjale, da je zaščita pred soncem obvezna.

Modna oblikovalka Nina Šušnjara je prepričana, da je zaščita pred soncem obvezna." Pravkar sem kupila tudi zaščitni faktor 50 za obraz in ga že uporabljam za sončne dni. Kožo je treba paziti, še posebej poleti, ko je sonce najmočnejše. Vse si želimo, da bi koža čim dlje ostala napeta, mlada in mehka, zato se splača paziti in kožo nenehno negovati in razvajati."

Plesna strokovnjakinja Barbra Drnač po bolezni sonca ne prenaša najbolje, kot tudi ne vročine, zato se poleti zadržuje v senci in pod senčnikom: "Obvezno imam na glavi klobuk, sploh kadar kolesarim. To sem prenesla tudi na Terezo, ki si z veseljem povezne klobuk na glavo. Zaščitim se s kremami s faktorjem plus 50, blagovnih znamk ne bom naštevala, se pa trudim, da ne vsebujejo kemikalij. Na sploh sem postala večja navdušenka nad soncem na poletni smuki oziroma v gorah. Tam so temperature ravno pravšnje za moje telo in duha."

Voditeljica oddaje O na Planet Tv Špela Jereb se sonči s klobučkom in vedno namaže s kremo za sončenje: "Ko grem na plažo, se vedno namažem z zaščitnim faktorjem, lase pa skrijem v figo ali pa pokrijem s klobučkom. Sončim se kar ves dan, tu nisem disciplinirana in se ne oziram na uro. Ravnam se po svojem počutju. Ko mi je vroče, se ohladim v morju ali umaknem v senco, drugače pa sem kar rada na sončku. Po sončenju si moram kožo vedno namazati s kremo po sončenju. Ta pa mora biti res hranilna, saj imam bolj suho kožo."

Pevka Romana Krajnčan nima posebnih priprav na sončenje. "Zelo malo sem na soncu, nikoli se ne sončim. Mogoče kdaj po šesti uri zvečer malce poležim na sončku. Nimam nobene posebne kreme za sončenje, če pa, pa se bolj nagibam k naravni kozmetiki."

Vsebino omogoča Beiersdorf

Ne spreglejte