SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

V višave (In the Heights)

V višave
In the Heights © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Režiser uspešnice Noro bogati Azijci prinaša hvaljeno celovečerno priredbo nagrajenega broadwayskega muzikala Lin-Manuela Mirande o pretežno latinskoameriški soseski na zgornjem Manhattnu v New Yorku, kjer vsak član tesno povezane skupnosti sledi svojim sanjam o boljšem življenju.

ZDA │ 2021 │ 137 min. │ Romantična glasbena drama

R: Jon M. Chu I: Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Lin-Manuel Miranda

IMDb: 7,4/10 │ Rotten Tomatoes: 94 % │ Uporabniki Googla: 81 %

V središču zgodbe je lastnik trgovinice Usnavi. Ta skrbi za ostarelo gospo v soseščini, hrepeni po čudovitem dekletu, ki dela v kozmetičnem salonu, in sanja, da bi zadel na loteriji in pobegnil na obalo rodne Dominikanske republike.

Medtem se Usnavijeva prijateljica iz otroštva Nina že po prvem letniku študija vrne v sosesko s presenetljivimi novicami za svoje starše, ki so svoje življenjske prihranke porabili za to, da bi svoji hčeri omogočili boljše življenje …

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

"Koliko užitka lahko sprejmete? Koliko veselja lahko vzdržite, ne da bi trenili z očmi? Eden od načinov, kako to ugotoviti, je, da si ogledate film V višave." Joe Morgenstern, Wall Street Journal


"S tonyji nagrajen muzikal Lin-Manuela Mirande je zanesljiv kandidat za oskarje, ki razsvetli zaslon s priseljensko izkušnjo ameriških sanj. Izjemna igralska zasedba da najboljši poletni zabavi srce, ki prepeva, in dušo, ki se dviga v nebo." Peter Travers, ABC News


"Takšnih filmov resnično ne snemajo več. Tudi tisti med vami, ki si filma ne boste ogledali, bi si za trenutek morda lahko želeli, da bi jih še vedno." Danny Leigh, Financial Times


Napovednik filma V višave:

Zanimivosti:

 • Film, ki ga je režiser uspešnice Noro bogati Azijci (2018) Jon M. Chu posnel po scenariju Quiare Alegríe Hudes, temelji na broadwajskem muzikalu, ki ga je Hudesova ustvarila z Lin-Manuelom Mirando.

  V višave Predstava je bila leta 2008 nominirana za 13 nagrad tony in prejela štiri, med njimi tudi najprestižnejšo – tonyja za najboljši muzikal.
 • Lin-Manuel Miranda je film pomagal producirati, v njem pa je odigral tudi vlogo Piragüera.
 • Snemanje tega filma je sovpadalo s snemanjem prihajajoče priredbe muzikala Zgodba z zahodne strani (1969) v režiji Stevena Spielberga, obe snemalni prizorišči pa je pogosto ločevalo samo nekaj ulic.

  V višave Po besedah režiserja Jona M. Chuja se je v enem prizoru filma celo znašel tovornjak, ki je ekipi Spielbergove produkcije dostavljal hrano.
 • Sonnyjevega očeta je upodobil s tremi emmyji nagrajeni pevec in igralec Marc Anthony.

  Tega lika ni bilo v gledališkem muzikalu, njegovo vlogo so ustvarili posebej za filmsko priredbo.
 • V višave Lin-Manuel Miranda je film pomagal producirati, v njem pa je odigral tudi vlogo Piragüera.
 • Enega od osrednjih likov, Usnavija de la Vego, je v filmu upodobil Anthony Ramos, medtem ko ga je v broadwajskem muzikalu igral Lin-Manuel Miranda.

  Pred tem je Ramos z Mirando sodeloval že pri njegovem izjemno uspešnem gledališkem muzikalu Hamilton.
 • V višave Režiser Jon M. Chu je navdih za snemanje tega celovečerca črpal iz filmov Annie Hall (1977) in V vročici noči (1989).
 • Washington Heights (Washingtonsko višavje) je resnična soseska na najsevernejšem delu Manhattna.

  Poimenovana je po Fort Washingtonu – vojaški utrdbi, ki so jo postavili na najvišji točki otoka in poimenovali po vrhovnem poveljniku ameriških oboroženih sil med ameriško osamosvojitveno vojno in prvem predsedniku ZDA Georgeu Washingtonu.
 • V višave Starši Lin-Manuela Mirande se v filmu pojavijo v kratkih gostujočih vlogah.

  Med Ninino izvedbo pesmi Breathe (Dihaj) izstopita iz avtomobila in rečeta: "Dobrodošli doma."

TV-priporočila: filmi Oliverja Stona in Tommyja Leeja Jonesa Trendi Dan, ko sta Tommy Lee Jones in Oliver Stone dopolnila 75 let
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Noro bogati Azijci Trendi Noro bogati Azijci (Crazy Rich Asians) Nevidno življenje Evridike Trendi Nevidno življenje Evridike (A Vida Invisível/Invisible Life) Kubanskih pet Trendi Kubanskih pet (Wasp Network) Osebna zgodovina Davida Copperfielda Trendi Osebna zgodovina Davida Copperfielda (The Personal History of David Copperfield)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin