Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2019,
15.50

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

komedija Nicole Kidman Kevin Hart Bryan Cranston TV Telekoma Slovenije

Torek, 28. 5. 2019, 15.50

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Prijatelja za vedno (The Upside)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Prijatelja za vedno | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Bryan Cranston, Kevin Hart in Nicole Kidman v hollywoodski priredbi francoske uspešnice o nepričakovanem prijateljstvu med moškima, ki prihajata iz popolnoma drugačnih okolij – premožnim tetraplegikom z Manhattna in temnopoltim mladeničem iz Bronxa.

ZDA │ 2019 │ 102 min. │ Komična drama

R: Neil Burger│ I: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman, Julianna Margulies

IMDb: 6,7/10 │ Rotten Tomatoes: 40 % │ Uporabniki Googla: 91 %

Premožen tetraplegik Phillip Lacasse išče negovalca za pomoč pri vsakdanjih opravilih, na razgovoru za službo pa se po sili razmer znajde mladenič iz Bronxa Dell Scott.

Filmske družine
Trendi Addamsovi, Neverjetni in druge nepozabne filmske družine

Čeprav ta ni usposobljen za delo, mu Phillip ponudi priložnost. Ob trčenju dveh popolnoma različnih svetov se nepričakovano splete najbolj noro, globoko in komično prijateljstvo.

Fotogalerija
1 / 8

"Cranston – ta je prisiljen delati strogo od vratu navzgor – prikaže ravno pravšnjo osornosti, medtem ko je Hartov nastop, z izjemo povsem nepotrebnega prizora s katetrom, zadovoljujoče razdražljiv in ranljiv." Leah Greenblatt, Entertainment Weekly

Prijatelja
Trendi OCENA FILMA: Prijatelja

"Osebnosti, ki sestavljata osrednji neobičajni par, učinkovito izkoristita tako komične spretnosti kot dramatične sposobnosti Bryana Cranstona in Kevina Harta, katerih ljubeča kemija prispeva velik delež k privlačnosti filma." Allan Hunter, Screen International

Napovednik filma Prijatelja za vedno:

Zanimivosti:

  • Film Prijatelja za vedno je ameriška priredba velike mednarodne francoske uspešnice Prijatelja (2011), glavna lika obeh filmov pa temeljita na resničnih osebnostih – Philippu Pozzu di Borgii, ki je po nesreči z jadralnim zmajem postal tetraplegik, in Abdelu Sellu, fantu iz delavske družine, ki ga je Philippe najel kot negovalca.
  • Režiserja in scenarista izvirnika Olivier Nakache in Eric Toledano sta zamisel za film dobila, ko sta si ogledala A La Vie, A La Mort (2003) – dokumentarec o prijateljstvu med zgoraj omenjenima.
  • Film bi moral po prvotnih načrtih režirati Paul Feig (Dekliščina), Phillipa Lacassa pa bi moral upodobiti oskarjevec Colin Firth (Kraljev govor).
  • Prijatelja za vedno | Foto: Za vlogo Della Scotta so med drugim omenjali Chrisa Tuckerja, Jamia Foxxa, Chrisa Rocka in Idrisa Elbo, lik pa je nazadnje odigral Kevin Hart.
  • Glavno žensko vlogo v filmu je odigrala oskarjevka Nicole Kidman, zanjo pa sta se potegovali tudi Jessica Chastain in Michelle Williams.
  • Nicole Kidman je uspel velik podvig, saj sta dva njena filma, Aquaman (2018) in Prijatelja za vedno, med istim koncem tedna zasedla prvi dve mesti na lestvici najbolj gledanih filmov v severnoameriških kinematografih. To se je zgodilo prvič po letu 2013, ko sta na vrhu lestvice kraljevala filma z Jessico Chastain v glavnih vlogah – 00:30 – Tajna operacija in Mama.
  • Film so premierno prikazali na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu septembra 2017, na redni spored ameriških kinematografov pa bi moral prispeti marca 2018.
    Po izbruhu obtožb o spolnem nadlegovanju Harveya Weinsteina in bankrotu njegovega podjetja so uradni začetek predvajanja filma prestavili na začetek leta 2019, Weinsteinu pa so odvzeli zasluge izvršnega producenta.
Riviera
Trendi Julia Stiles raziskuje moževo smrt v opojnem trilerju Riviera

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Prijatelja
Trendi Prijatelja (Intouchables)
Instant družina
Trendi Instant družina (Instant Family)
Zdaj ali nikoli
Trendi Zdaj ali nikoli (Second Act)
Ne spreglejte