SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Iz Liffa v videoteko DKino

Oni (Loro)

Oni
Foto: FIVIA – Vojnik
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Paolo Sorrentino (Neskončna lepota, Mladost) nam v svojem najnovejšem filmu predstavi satiričen in delno domišljijski portret razvpitega italijanskega politika, milijonarja in medijskega magnata Silvia Berlusconija ter njegovih krogov.

Italija, Francija │ 2018 │ 150 min. │ Biografska drama

R: Paolo Sorrentino│ I: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 78 % │ Uporabniki Googla: 72 %

Čedni mladenič Sergio ima eno samo ambicijo – zapustiti rojstno Taranto na jugu Italije in oditi v Rim, da bi se tam vključil v kroge večkratnega predsednika vlade Silvia Berlusconija. Svoj načrt uresničuje dosledno in brez moralnih pomislekov.

Rdeče sence Trendi Skrivnosti izginule deklice v seriji Rdeče sence

Vrata v svet vplivnih in bogatih mu odpre trgovanje z lepimi mladenkami, ki vplivneže spremljajo na različne dogodke in razvratne zabave. Medtem se Silvio v tem perverznem in skorumpiranem svetu ukvarja s političnimi nasprotniki in svojo ženo, tej pa je dovolj njegove nezvestobe …

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Zamisel za film se je porodila in razvijala v letih, ko je bil Berlusconi naša vsakdanja stalnica. Del Italijanov ga je ljubil, druga, tehtna polovica pa ga je sovražila.

Vzbujal je močna, popolnoma nasprotujoča si čustva. Moj namen je bil upodobiti Berlusconija in tudi nekaj Italijanov, ki so mu sledili in se hoteli povezati z njim." Paolo Sorrentino, režiser in soscenarist filma

Grozljivke za popolno noč čarovnic Trendi Trideset grozljivk za popolno noč čarovnic

"Izjemno domiseln, divji praznik satire in vulgarnosti." Deborah Young, The Hollywood Reporter


"Oni je ultimativen film Paola Sorrentina. Predrzen, eleganten in trapast. Film kar naprej niha med vulgarnim in človečnim, med globokim in zgrešenim. Resnično čudovita zmešnjava!" Sam Fragoso, The Wrap

Napovednik filma Oni:

Zanimivosti:

 • Italijanski režiser in scenarist Paolo Sorrentino je zaradi obilice posnetega gradiva film sprva razdelil na dva dela – prvi del je prispel v kinematografe 24. aprila 2018, drugi pa 10. maja 2018. Avgusta istega leta so ustvarjalci naznanili, da bodo septembra v kinematografe poslali novo, združeno različico filma.
  Oni
  S to so se nameravali podati tudi v tekmo za tujejezičnega oskarja, vendar je Italija kot uradnega kandidata za to nagrado nazadnje predložila Dogmana (2018) v režiji Mattea Garroneva.
 • Dobeseden prevod italijanskega naslova filma se glasi Oni, hkrati pa gre tudi za besedno igro, saj l'oro v italijanščini pomeni zlato.
 • Italijanska produkcijska hiša Medusa Film – ta je soproducirala večino režiserjevih filmov in del medijskega imperija Silvia Berlusconija – tokrat ni želela sodelovati s Sorrentinom.
 • Film je prejel srebrne trakove – gre za nagrade, ki ji jih podeljuje združenje italijanskih filmskih novinarjev – za najboljši scenarij, najboljšo glavno igralko (Elena Sofia Ricci), najboljšo stransko igralko (Kasia Smutniak) in najboljšega stranskega igralca (Riccardo Scamarcio) ter nagrado Guglielma Biraghija za obetavno mlado igralko (Euridice Axen).
 • Oni Toni Servillo je z Sorrentinom sodeloval že pri filmih L’uomo in più (2001), Le conseguenze dell’amore (2004), Mogočnež (2008), in Neskončna lepota (2013).
  V biografski drami Mogočnež je igralec upodobil še enega kontroverznega italijanskega politika Giulia Andreottija, Sorrentino pa je zanjo na festivalu v Cannesu prejel nagrado žirije.
 • Sorrentino je za Neskončno lepoto prejel številne ugledne nagrade, med njimi bafto, zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film, Mladost pa je prejela nagrade Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo in igralca. (Oba filma si lahko ogledate v videoteki DKino.)
Strah in groza na malih zaslonih Trendi Strah in groza na malih zaslonih

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Dogman Trendi Dogman Dekle Trendi Dekle (Girl) Hladna vojna Trendi Hladna vojna (Zimna wojna/Cold War)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin