SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Lovec ubijalec (Hunter Killer)

Lovec ubijalec
Karantanija Cinemas
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Gerard Butler in oskarjevec Gary Oldman v razburljivem akcijskem trilerju o kapitanu ameriške podmornice, ki mora rešiti ugrabljenega ruskega predsednika, če želi preprečiti tretjo svetovno vojno.

ZDA, Velika Britanija, Kitajska │ 2018 │ 117 min. │ Akcijski triler

R: Donovan Marsh│ I: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Linda Cardellini

IMDb: 6,6/10│ Rotten Tomatoes: 36 % │ Uporabniki Googla: 93 %

Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške jedrske podmornice Joe Glass dobi informacijo, da je ruskega predsednika ugrabila skupina odpadnikov, ki poskuša zanetiti tretjo svetovno vojno.

Januar 2020 na HBO Trendi Aquaman proti Temnemu feniksu in štiri odlične serije

Kapitan Glass mora s svojo posadko in pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, ki bo rešila ugrabljenega predsednika in ustavila novo svetovno vojno.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

"Lovec ubijalec ne bo dobil nobene nagrade za igro ali pisanje, toda film ustvari napetost, ko je to potrebno, in pove prevzemajočo malo verjetno zgodbo." James Berardinelli, ReelViews

Nove serije v videoteki Pickbox NOW Trendi Pickbox NOW: izkoristite akcijsko ponudbo in uživajte ob odličnih serijah

"Lepo je preživeti nekaj ur v izmišljenem svetu, kjer nam ni treba skrbeti, da bi ameriški predsednik storil kaj propadlo idiotskega in hudobnega. Film se odvija kot nostalgična pravljica." Bilge Ebiri, New York Magazine/Vulture

Napovednik filma Lovec ubijalec:

Zanimivosti:

 • Film temelji na leta 2012 izdanem romanu Firing Point avtorjev Dona Keitha in Georga Wallacea.
 • Lovec ubijalec Besedna zveza lovec-ubijalec označuje tip pomorskega plovila, ki je zasnovan in opremljen za zasledovanje in uničenje sovražnih plovil.
 • Snemalna in produkcijska ekipa sta v želji po čim večji pristnosti sodelovali z ameriško mornarico pri skoraj vseh vidikih zasnove podmornice, Gerard Butler pa je med pripravami na vlogo Joa Glassa preživel tudi precej časa z nekdanjimi poveljniki ameriške mornarice.
 • Zunanjost glavne podmornice so izdelali v zunanjem rezervoarju za vodo v studiih Pinewood – ta sprejme 806 tisoč galon vode –, druge podvodne prizore pa so posneli v ločenem rezervoarju v studiu Warner Bros, ki je prav tako v bližini Londona.
 • Lovec ubijalec Večino prizorov, ki se dogajajo v Rusiji, so posneli v Bolgariji.
 • Kot morebitne režiserje filma so nekaj časa omenjali Antoina Fuquo (Dan za trening), McG-ja (Čarlijevi angelčki) in pokojnega Tonyja Scotta (Top Gun, Škrlatna plima), nazadnje pa je za režijsko taktirko poprijel malo znani Donovan Marsh.
 • Oba glavna igralca sta v preteklosti upodobila grofa Drakulo – Butler ga je igral v filmu Drakula 2000 (2000), Gary Oldman pa v filmu Drakula (1992).
 • Ko ruski kapitan Andropov (Michael Nyqvist) našteva svoje prejšnje pripravnike, omeni tudi Alekseja Vostrikova.
  Lovec ubijalec Gre za lik kapitana podmornice, ki ga je v filmu K-19: Črna vdova (2002) upodobil Harrison Ford.
 • To je ena od zadnjih vlog leta 2017 umrlega švedskega igralca Michaela Nyqvista, najbolj znanega po vlogi Mikaela Blomkvista v švedski trilogiji Millennium ter po vlogah zlikovcev v hollywoodskih spektaklih Misija: Nemogoče – protokol duh (2011) in John Wick (2014).

  Po njegovi smrti sta v kinematografe prispela še dva njegova filma – akcijska biografska drama Kursk: prekletstvo globine (2018) in zgodovinska biografska drama v režiji Terrencea Malicka Skrito življenje (2019).
Filmi velikih mojstrov režije Trendi Filmi velikih mojstrov režije

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Dvojnik Trendi Dvojnik (Gemini Man) Črnka v modrem Trendi Črnka v modrem (Black and Blue) Hitri in drzni: Hobbs in Shaw Trendi Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin