Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2020,
12.20

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial akcijski film Will Smith Ang Lee TV Telekoma Slovenije

Sreda, 22. 1. 2020, 12.20

2 meseca, 2 tedna

Že v videoteki DKino!

Dvojnik (Gemini Man)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Dvojnik | Gemini Man © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Gemini Man © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Z dvema oskarjema nagrajen vizionarski režiser Ang Lee (Gora Brokeback, Pijevo življenje) in producent Jerry Bruckheimer (Armagedon, Pirati s Karibov) predstavljata akcijski ZF-triler z Willom Smithom v dvojni vlogi upokojenega morilca, ki postane tarča mlajšega klona samega sebe.

ZDA, Kitajska │ 2019 │ 113 min. │ Akcijski ZF-triler

R: Ang Lee│ I: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong

IMDb: 5,7/10│ Rotten Tomatoes: 26 % │ Uporabniki Googla: 82 %

Petdesetletnega upokojenega elitnega morilca Henryja Brogana zasleduje in mu streže po življenju skrivnostni mladenič, ki lahko predvidi vsak njegov korak. Brogan ugotovi, da gre za njegovega 24-letnega klona.

Nove serije v videoteki Pickbox NOW
Trendi Pickbox NOW: izkoristite akcijsko ponudbo in uživajte ob odličnih serijah

Skupaj s kolegoma se znajde na begu, na poti pa odkrije resnico, ki ga prisili, da se zoperstavi ljudem, ki jim zaupa. Na koncu se bo moral Brogan odločiti, čigavo življenje je več vredno – njegovo ali življenje klona?

Fotogalerija
1 / 10

"Dvojnik je edinstveno vizualno vznemirljiv film, podprt z Leejevo nesporno predanostjo in ambicijo." Anna Swanson, Globe and Mail

Avenija 5
Trendi Hugh Laurie nas bo popeljal na zabavno križarjenje po vesolju

"Leejeve iznajdljive odločitve omogočajo, da se Dvojnik zdi pametnejši, zaradi česar je bolj zabaven." Chris Hewitt, Minneapolis Star Tribune

Napovednik filma Dvojnik:

Zanimivosti:

  • Film je studio Disney prvotno zasnoval že leta 1997, ker pa digitalni učinki takrat niso bili dovolj napredni, je studio projekt odpovedal.
  • Dvojnik | Foto: V obdobju 20-letnega razvojnega pekla projekta so kot morebitne režiserje omenjali Tonyja Scotta (Top Gun), Curtisa Hansona (L.A. zaupno), Joa Carnahana (A-ekipa) in Clinta Eastwooda (Punčka za milijon dolarjev), v pogovorih za glavno vlogo pa so se znašli Nicolas Cage, Harrison Ford, Mel Gibson in Sean Connery. Nazadnje je film pod okriljem studia Paramount režiral dvakratni prejemnik oskarja Ang Lee (Prežeči tiger, skriti zmaj), glaven lik pa je odigral dvakratni nominiranec za to nagrado Will Smith.
  • Film so posneli in v primernih kinematografih predvajali v 3D-tehnologiji s 120 sličicami na sekundo. Ang Lee je v tej tehnologiji posnel že svoj prejšnji film, vojno dramo Billy Lynn: Dolga pot do junaštva (2016).
  • Dvojnik | Foto: Mary Elizabeth Winstead (Cloverfieldska 10) je v tekmi za vlogo vojne veteranke in Henryjeve prijateljice Danny Zakarewski premagala igralki Tatiano Maslany (Moč je v meni) in Elizabeth Debicki (Vdove).
  • Will Smith je s producentom Jerryjem Bruckheimerjem pred tem sodeloval že pri akcijskih uspešnicah Podli fantje (1995), Državni sovražnik (1998) in Podli fantje 2 (2003), Clive Owen pa je z Brucheimerjem sodeloval pri akcijski zgodovinski pustolovščini Kralj Arthur (2004).
  • Glavni junak v filmu pove, da se je rodil v Philadelphii. To je tudi rojstno mesto Willa Smitha in njegovega istoimenskega lika v humoristični nanizanki Princ z Bel-Aira, s katero je igralec zaslovel.
Filmi velikih mojstrov režije
Trendi Filmi velikih mojstrov režije

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Hitri in drzni: Hobbs in Shaw
Trendi Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)
Spider-Man: Daleč od doma
Trendi Spider-Man: Daleč od doma (Spider-Man: Far From Home)
Obsedeno stanje
Trendi Obsedeno stanje (Captive State)
Ne spreglejte